Η κυβέρνηση Αναστασιάδη -ΔΗΣΥ πετσοκόβει το φοιτητικό πακέτο

Δεν διέθεσαν το αδιανέμητο ποσό στα φοιτητικά επιδόματα.

“Η κυβέρνηση εμπορευματοποιεί την τριτοβάθμια εκπαίδευση και στοιβάζει πόρους, που προορίζονταν για τα παιδιά μας, στον κρατικό κορβανά”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Κ. Γεωργίου.

 

Αυτούσια η ανακοίνωση 

Η «ευαισθησία» των κυβερνώντων για την εκπαίδευση εξαντλείται στο λεγόμενο «λίπος» του προϋπολογισμού για την Παιδεία. Παραβιάζοντας την ομόφωνη απόφαση της βουλής, που προήλθε από σχετική τροπολογία του ΑΚΕΛ, δεν διέθεσαν το αδιανέμητο ποσό στα φοιτητικά επιδόματα.

Πολλοί φοιτητές, κάτω από το βάρος της κοινωνικής εξαθλίωσης που βιώνουν οι οικογένειές τους, εγκαταλείπουν τις σπουδές τους. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση εμπορευματοποιεί την τριτοβάθμια εκπαίδευση και στοιβάζει πόρους, που προορίζονταν για τα παιδιά μας, στον κρατικό κορβανά.

Ερωτήσαμε τους αρμόδιους και δεν πήραμε απάντηση:

  • πόσο είναι το αδιανέμητο ποσό από τα €55εκ. που προορίζονταν για τη φοιτητική μέριμνα;
  • γιατί είναι μειωμένο το κονδύλι της επόμενης χρονιάς κατά €3εκ.;
  • γιατί αντλείτε 400 χιλιάδες ευρώ από το αδιανέμητο ποσό της φοιτητικής μέριμνας για , γνωστά και αναγκαία, προγράμματα του Οργανισμού Νεολαίας;
  • γιατί δεν εντάξατε στον προϋπολογισμό του Οργανισμού Νεολαίας αυτό το ποσό για φέτος αλλά και για το 2019;
  • και κυρίως, ερωτήσαμε αν προτίθεται η κυβέρνηση να σεβαστεί την ομόφωνη απόφαση της βουλής και να εξαντλήσει το αδιανέμητο ποσό για τα φοιτητικά επιδόματα.

Ελπίζουμε οι απαντήσεις  των αρμοδίων στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής να μην ενισχύσουν την ήδη ανάλγητη εικόνα της κυβέρνησης…

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.