Γ. Κουκουμάς: Αποκαθιστά την πραγματικότητα για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την κατάσταση στη Λιβύη

Είτε στο ΔΗΚΟ έχουν πλήρη άγνοια για τη λειτουργία του Ευρωκοινοβουλίου, είτε πλέον αντιγράφουν τις φτηνές συκοφαντικές τακτικές του ΔΗΣΥ ενάντια στο ΑΚΕΛ και τον Νιαζί Κιζιλγιουρέκ, τονίζει ο Γιώργος Κουκουμάς σε γραπτή του δήλωση – απάντηση στο Δημοκρατικό Κόμμα για την ανακοίνωση που εξέδωσε για τον Νιαζί Κιζιλγιουρέκ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ στη γραπτή του δήλωση προσθέτει: 

«Η θέση του ΑΚΕΛ και των ευρωβουλευτών του ενάντια στο απαράδεκτο και παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο έχει εκφραστεί δεκάδες φορές με τοποθετήσεις και ψηφοφορίες εντός του Ευρωκοινοβουλίου (με πιο πρόσφατη την υπερψήφιση σχετικής τροπολογίας στην Έκθεση Προόδου της Τουρκίας, Ιούνης 2022), με δηλώσεις της Ομάδας της Αριστεράς αλλά και με την ερώτηση που υπέβαλαν στην Κομισιόν ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019 ο Νιαζί Κιζιλγιουρέκ και ο Γιώργος Γεωργίου μαζί με άλλους 25 ευρωβουλευτές από διάφορες χώρες και πολιτικές ομάδες.  Όπως επαναλαμβάνεται εκεί «Η συμφωνία αυτή παραβιάζει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, την αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας και την κυριαρχία των γειτονικών παράκτιων κρατών επί των θαλασσίων ζωνών. Ειδικότερα, παραβλέπονται σαφώς και αδιαμφισβητήτως τα νόμιμα δικαιώματα κρατών μελών της ΕΕ όπως η Ελλάδα και η Κύπρος».

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-9-2019-004587_EL.html

Το Ψήφισμα που εγκρίθηκε προχθές στο Ευρωκοινοβούλιο αφορούσε συνολικά την Κατάσταση στη Λιβύη και περιλάμβανε σειρά αναφορών με τις οποίες ως Ομάδα της Αριστεράς διαφωνούμε (μεταναστευτικό, στρατιωτικές αποστολές της ΕΕ, καμιά αναφορά στις ευθύνες του ΝΑΤΟ, για τις ευθύνες της ΕΕ ως προς την εξαγωγή όπλων στη Λιβύη κλπ). Αυτός ήταν και ο λόγος που καταψηφίστηκε από όλη σχεδόν την ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα της Αριστεράς, παρότι προφανώς συμφωνούμε με την παράγραφο 1ζ η οποία ζητά ακύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου. Με τον ίδιο τρόπο, τα Ψηφίσματα του ΕΚ για την Τουρκία, δεν ψηφίζονται από τους Κύπριους ευρωβουλευτές, παρότι περιλαμβάνονται θετικές αναφορές σε ορισμένα θέματα. Άραγε, ο ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ που καταψήφισε τον Ιούνη την Έκθεση για την Τουρκία δεν θέλει αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο όπως περιλαμβάνεται στο σχετικό Ψήφισμα; Άραγε, δεν καταδικάζει το τουρκολιβυκό μνημόνιο όπως περιλαμβανόταν σε εκείνο το Ψήφισμα που είχε καταψηφίσει;

Μετά την απόφαση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ να σταματήσει να ζητά αλλαγή στη διακυβέρνηση και να στηρίξει τον συναγερμικό υποψήφιο Νίκο Χριστοδουλίδη, η κατηφόρα είναι ιλιγγιώδης. Από το Μουσείο του Γρίβα και τις κωλοτούμπες για τις εκποιήσεις, έφτασε τώρα να κατασκευάζει ειδήσεις για να συκοφαντήσει το ΑΚΕΛ. Ελπίζουμε ο κατήφορος να έχει σύντομα τέλος».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.