Γ. Κουκουμάς για επίθεση Αναστασιάδη στις συνδικαλιστικές οργανώσεις: Έριξαν τη μάσκα για την ΑΤΑ

Η κυβέρνηση Συναγερμού έριξε τη μάσκα για την ΑΤΑ τονίζει σε γραπτή του δήλωση ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς.

Ο κ. Κουκουμάς σημειώνει τα εξής: 

«Η κυβέρνηση του Συναγερμού έριξε τη μάσκα και τάχθηκε ανοικτά πλέον με την πλευρά των εργοδοτικών συνδέσμων στο θέμα της ΑΤΑ. Αυτό συνιστά η σημερινή επίθεση του Νίκου Αναστασιάδη στο σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων του τόπου οι οποίες δεν διεκδικούν τίποτε άλλο παρά την προστασία της αγοραστικής δύναμης των μισθών των εργαζομένων του τόπου.

Αυτό προνοούσε η μεταβατική συμφωνία του 2017 για την ΑΤΑ, όμως ούτε οι εργοδοτικοί σύνδεσμοι, ούτε η κυβέρνηση Συναγερμού σέβονται την υπογραφή τους. Η συμφωνία εκείνη προνοούσε ότι μετά τη λήξη θα άρχιζε διάλογος για να επιτευχθεί νέα ρύθμιση απόδοσης της ΑΤΑ στη βάση της φιλοσοφίας της. Και η φιλοσοφία της ΑΤΑ είναι να προστατεύει τους μισθούς από τον πληθωρισμό. Αν δεν αποκατασταθεί τώρα η ΑΤΑ που ο πρωτοφανής πληθωρισμός σαρώνει τους μισθούς, πότε θα γίνει;

Το ΑΚΕΛ στέκεται στο πλευρό του συνδικαλιστικού κινήματος της Κύπρου και στηρίζει τον αγώνα του. Η ΑΤΑ είναι κατάκτηση των εργαζομένων που κερδήθηκε μετά από σκληρούς αγώνες και που κρατήθηκε στη ζωή παρά την απαίτηση Τρόικας-εργοδοτικών συνδέσμων και Συναγερμού για κατάργησή της. Η ΑΤΑ πρέπει να αποκατασταθεί αλλά και να διευρυνθεί ώστε να καλύψει κάθε εργαζόμενο του τόπου».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy