Γ. Κουκουμάς: «Κόλαφος για τη κυβέρνηση η τοποθέτηση της Επ. Διοικήσεως για το ΕΕΕ»

Έλα στο Google News

«Η τοποθέτηση της Επιτρόπου Διοικήσεως για το θεσμό του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος συνιστά κόλαφο για την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς.

Όπως σημειώνει ο κ. Κουκουμάς, η επίτροπος επιβεβαιώνει όσα βιώνουν χιλιάδες πολίτες εδώ και χρόνια. Οι αιτητές του ΕΕΕ αναμένουν για μήνες την εξέταση των αιτήσεων τους, εξ υπαιτιότητας του κράτους και όχι δικής τους. Ταλαιπωρούνται διπλά με άσκοπη γραφειοκρατία και απαίτηση για προσκόμιση νέων πιστοποιητικών. Η δε επικοινωνία με το Υπουργείο Εργασίας είναι αδύνατη και η Υπηρεσία Επιδομάτων Πρόνοιας παραμένει μια απρόσωπη υπηρεσία.

Και όλα αυτά προσθέτει, σε βάρος των πιο ευάλωτων κοινωνικά πολιτών του τόπου, ανθρώπων που βασίζονται σε αυτό το επίδομα για να ζήσουν. Εφτά χρόνια μετά την εισαγωγή του ΕΕΕ είναι φανερό ότι διαψεύδονται παταγωδώς οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι με το ΕΕΕ οι πολίτες θα στηρίζονταν άμεσα και αποτελεσματικά.

«Η Κύπρος χρειάζεται μια σύγχρονη και προοδευτική κοινωνική πολιτική, με υπηρεσίες προσβάσιμες στον πολίτη, που να αγκαλιάζουν -και να μην ταλαιπωρούν- τις ευάλωτες ομάδες του τόπου, οι οποίοι χρειάζονται περισσότερο από όλους την κοινωνική και οικονομική στήριξη του κράτους», καταλήγει ο κ. Κουκουμάς.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.