Απάντηση εξέδωσε το ΑΚΕΛ στην επίθεσή που εξαπέλυσε προηγουμένως με δήλωση του ο Κυβ. Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, με αφορμή αντίδραση του κόμματος της Εζεκία Παπαϊωάννου για την απόφαση του ΠτΔ να προσφύγει στο Ανώτατο σε σχέση με τους συνεργάτες/συμβούλους του για τους οποίους η Βουλή αποφάσισε όπως αποδεσμευτούν με το πέρας της διακυβέρνησης Αναστασιάδη.
Με γραπτή του απάντηση ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, αναφέρει πως η κυβέρνηση και ο Συναγερμός οφείλουν εξηγήσεις στην κυπριακή κοινωνία για το θέμα των συμβούλων του Προεδρικού, στο οποίο επιμένουν περιφρονώντας τους πάντες θέτοντας ταυτόχρονα ερωτήματα.
– Είναι λογικό να προσλαμβάνονται κομματικά στελέχη, με πολιτικό διορισμό, ως σύμβουλοι μιας κυβέρνησης και όταν λήγει η θητεία της κυβέρνησης αυτοί να μένουν εσαεί στο Δημόσιο ως δημόσιοι υπάλληλοι; Τι άλλο είναι αυτό εκτός από καραμπινάτο θεσμικό ρουσφέτι; Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου «που δεν κρύβεται», μπορεί να φανερωθεί και να μας πει τι λέει ο ίδιος;
– Είναι ή δεν είναι αλαζονεία χειρίστου είδους όταν η κυβέρνηση και ο Συναγερμός περιφρονούν για άλλη μια φορά την Βουλή, την Ελεγκτική Υπηρεσία, την κοινωνία, τους νόμους και τη λογική προκειμένου να εξυπηρετήσουν 3 έμμισθους του ΔΗΣΥ και την αδερφότεκνη του κ. Αναστασιάδη;
Η εμμονή της κυβέρνησης να εξουδετερώσει την διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή από ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ και Οικολόγους για να εμποδιστεί αυτή η καραμπινάτη αυθαιρεσία είναι ζήτημα πρωτίστως πολιτικό και ηθικό, τονίζει ο κ. Κουκουμάς.