Την ώρα που τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις παίρνουν στα χέρια τους λογαριασμούς-φωτιά για το ρεύμα, η κυβέρνηση Συναγερμού εμποδίζει με κάθε τρόπο την ανακούφιση της κοινωνίας, τονίζει σε δήλωση του ο Γιώργος Κουκουμάς.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ σημειώνει πως η επιλογή του Νίκου Αναστασιάδη να προχωρήσει σε αναφορά στο Ανώτατο για τους νόμους που μειώνουν το ΦΠΑ στα καύσιμα και τον ηλεκτρισμό δεν προκαλεί έκπληξη.
«Επιβεβαιωνει την περιφρόνηση της κυβέρνησης Συναγερμού για την ακρίβεια που σαρώνει νοικοκυριά, εργαζόμενους, μικρομεσαίους και ευάλωτες ομάδες. Νομοθεσίες που παραγγέλλουν οι τράπεζες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες προωθούνται με διαδικασίες εξπρές και επιβάλλονται ετσιθελικά. Νομοθεσίες που ανακουφίζουν την κοινωνία, προσκρούουν στις αναπομπές και τις αναφορές της ίδιας της κυβέρνησης» προσθέτει ο κ. Κουκουμάς.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ υπογραμμίζει «Δεν φτάνει που η κυβέρνηση Συναγερμού δεν λαμβάνει δραστικά μέτρα για την ακρίβεια, εμποδίζει και εκείνα τα μέτρα που πήρε η πλειοψηφία της Βουλής. Δεν φτάνει που έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για τις δυσβάσταχτες τιμές στο ρεύμα και τα καύσιμα επειδή δεν θέλουν να συγκρουστούν με τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, τώρα φορτώνουν στο λαό τις αυξήσεις και με ταξική αναισθησία γυρίζουν την πλάτη. Δεν είναι τυχαίο που αποφεύγουν να συζητήσουν την πρόταση του ΑΚΕΛ για φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών των εταιριών ενέργειας».
Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να σταματήσει να καταθέτει προτάσεις και να διεκδικεί μέτρα για αναχαίτιση της ακρίβειας και στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού που βλέπει το βιοτικό της επίπεδο να ροκανίζεται μέρα με τη μέρα, καταλήγει στη δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.
Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News
Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.