Γ. Κουκουμάς: Η κυβέρνηση Συναγερμού είναι επικίνδυνη ΚΑΙ για την παιδεία

Η ίδια φιλοσοφία που τους καθοδήγησε στο κλείσιμο του Συνεργατισμού, στο ξεπούλημα ημικρατικών, στην υπονόμευση του κοινωνικού ΓεΣΥ, προφανώς τούς καθοδηγεί και στην παιδεία: «ιδιωτικοποιήστε τα πάντα» αναφέρει σε δήλωση του ο βουλευτής και Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς.

Ενώ προσθέτει οτι  όλα αυτά να συντελούνται, με προϊστάμενο ένα Υπουργό Παιδείας που σφράγισε τη θητεία του με την ανικανότητα, τον αυταρχισμό και τις ιδεοληψίες του. Η κυβέρνηση Συναγερμού είναι επικίνδυνη ΚΑΙ για την παιδεία. Γι’ αυτό και πρέπει να φύγει.

Αναλυτικά:

Στο μέτωπο της εκπαίδευσης συγκρούονται και πάλι οι νεοφιλελεύθερες εμμονές του Συναγερμού με το συμφέρον της παιδείας ως κοινωνικού αγαθού και των παιδιών, των εκπαιδευτικών, της κοινωνίας ολόκληρης. Σε όλα τα ανοικτά ζητήματα των ημερών στην εκπαίδευση, η κυβέρνηση επιλέγει την κατεδάφιση του δημόσιου σχολείου και την παράδοση του κομμάτι-κομμάτι στον ιδιωτικό τομέα. Επιλέγει την περιφρόνηση του εκπαιδευτικού κόσμου και το ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων. Συγκεκριμένα:

–        Αντί η κυβέρνηση να επεκτείνει την υποχρεωτική δημόσια προδημοτική εκπαίδευση, αρκείται να επιχορηγεί με κουπόνια τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία.

–        Αντί να σεβαστεί τις αποφάσεις της βουλής και τις δικαστικές αποφάσεις, εμποδίζει την κατοχύρωση των εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου και συνεχίζει να κρατά τους εκπαιδευτικούς των ολοήμερων και απογεματινών προγραμμάτων στην αγορά υπηρεσιών κουτσουρεύοντας τα δικαιώματα και τα εισοδήματά τους.

–        Αντί να κτίσει πάνω στον θεσμό των ΜΙΕΕΚ (Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) που κατά γενική παραδοχή είχαν εξαιρετικά αποτελέσματα με τον ενιαίο σχεδιασμό του κράτους, η κυβέρνηση ετοιμάζει την ιδιωτικοποίησή τους υπό το μανδύα της λεγόμενης αυτονόμησης.

Με άλλα λόγια, η ίδια φιλοσοφία που τους καθοδήγησε στο κλείσιμο του Συνεργατισμού, στο ξεπούλημα ημικρατικών, στην υπονόμευση του κοινωνικού ΓεΣΥ, προφανώς τούς καθοδηγεί και στην παιδεία: «ιδιωτικοποιήστε τα πάντα». Και όλα αυτά να συντελούνται, με προϊστάμενο ένα Υπουργό Παιδείας που σφράγισε τη θητεία του με την ανικανότητα, τον αυταρχισμό και τις ιδεοληψίες του. Η κυβέρνηση Συναγερμού είναι επικίνδυνη ΚΑΙ για την παιδεία. Γι’ αυτό και πρέπει να φύγει.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy