Γ.Κουκουμάς: «Νίκη της κοινωνίας o εξαναγκασμός της κυβέρνησης να τερματίσει τη δίωξη Γαβριήλ»

Έλα στο Google News

Σε δήλωση μετά την απόφαση για ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης εναντίον του εκπαιδευτικού, Γιώργου Γαβριήλ, προχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς.

Όπως τόνισε ο κ. Κουκουμάς, «μετά από ένα ολόκληρο χρόνο και μετά από το ξεσηκωμό μιας μεγάλης μερίδας της κοινωνίας, η κυβέρνηση τερματίζει τη δίωξη σε βάρος του Γιώργου Γαβριήλ αλλά την ίδια ώρα επιμένει εμμονικά ότι είναι ένοχος. Δεν αντιλαμβάνονται δηλαδή ούτε τώρα την ενέργεια τους να εξαπολύουν διώξεις ενάντια στην Τέχνη. Ομολογούν απλώς ότι υποχωρούν μπροστά στην κατακραυγή και το επικοινωνιακό κόστος».

Προσθέτοι ότι «σε κάθε περίπτωση, ο εξαναγκασμός της κυβέρνησης να τερματίσει τη δίωξη αποτελεί νίκη της κοινωνίας και όλων όσοι αντιδράσαμε από την πρώτη στιγμή σε αυτή την πρωτοφανή αντιδημοκρατική ενέργεια της κυβέρνησης και του Υπουργού της. Συνιστά, ταυτόχρονα, ήττα για μια κυβέρνηση βαθύτατα οπισθοδρομική, με συντηρητικές ακροδεξιές αγκυλώσεις, η οποία θέλει να μας γυρίσει δεκαετίες πίσω».

«Η εξέλιξη αυτή δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο κ. Προδρόμου παραμένει στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, κάτι που αποτελεί προφανώς επιλογή και ευθύνη του κ. Αναστασιάδη και της κυβερνητικής παράταξης», κατέληξε ο κ. Κουκουμάς.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.