Γ.Κουκουμάς: Όσο κυβερνά ο ΔΗΣΥ, τόσο θα βουλιάζει η Κύπρος στη διαφθορά

Όσο κυβερνά ο Δημοκρατικός Συναγερμός τόσο θα βουλιάζει η Κύπρος στη διαφθορά δήλωσε στον Άστρα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμάς, σχολιάζοντας την έκθεση του Συμβούλιου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Κύπρος βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό ρεκόρ στον δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς πέφτοντας στην 52η θέση σε σύνολο 180 χωρών.

Ο κ. Κουκουμάς τόνισε ότι δεν υπάρχει οργανισμός ο οποίος τα τελευταία 9 χρόνια δεν έχει καταγράψει την κατρακύλα της Κύπρου στους δείκτες που αφορούν ζητήματα διαφθοράς.

Εξήγησε ότι η γιγάντωση του φαινομένου στη χώρα καταγράφεται από το 2013, όταν ανέλαβε η κυβέρνηση Αναστασιάδη. Πρόσθεσε ότι είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος της χώρας είναι πρωταγωνιστής σε θέματα διαπλοκής και σύγκρουσης συμφερόντων, λέγοντας μάλιστα ότι ο ΔΗΣΥ είναι ο βασικός υπερασπιστής και συνήγορος της κατάστασης.

Ο Γιώργος Κουκουμάς υπέδειξε ότι για να αλλάξουν τα δεδομένα πρέπει να αλλάξει η διακυβέρνηση καθώς αποτελεί βασικό μέρος του προβλήματος.

Σε ότι αφορά το ρόλο της Βουλής, ανέφερε ότι μπορεί να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο, προσθέτοντας ότι όσο περνά από το χέρι του ΑΚΕΛ, εξαντλείται κάθε περιθώριο ώστε να αποκαλύπτοντα σκάνδαλα και να αποδίδονται ευθύνες.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.