Γ.Κουκουμάς: Το ΑΚΕΛ ήταν και θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων για τη μάχη της ΑΤΑ

«Μπροστά στη μάχη για το μέλλον της ΑΤΑ, το ΑΚΕΛ ήταν και θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος», τονίζει το ΑΚΕΛ δια μέσου του εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος, Γιώργου Κουκουμά.

Αναλυτικά:

Η μεταβατική συμφωνία του 2017 έχει θέσει ξεκάθαρο πλαίσιο για το πoιο πρέπει να είναι το ζητούμενο: η αποκατάσταση της ΑΤΑ με βάση τη φιλοσοφία της. Τόσο οι θέσεις της εργοδοτικής πλευράς, όσο και η μεσολαβητική πρόταση του υπουργού Εργασίας είναι εκτός αυτού του πλαισίου. Αφήνοντας ανοικτό κι αόριστο το κρίσιμο ζήτημα της αποκατάστασης της ΑΤΑ, και παραπέμποντας σε ένα ανοικτό διάλογο η κυβέρνηση συντηρεί τη διάβρωση του θεσμού αλλά και τις αξιώσεις των εργοδοτικών συνδέσμων.

Το γεγονός ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης καταγγέλλεται σήμερα ότι αθέτησε ακόμα και τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για το θέμα, επιβεβαιώνει ότι δεν είναι η πλευρά των εργαζομένων που κινείται εκτός των συμφωνηθέντων, αλλά η πλευρά κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Η ΑΤΑ είναι μια πολύτιμη κατάκτηση των εργαζομένων που θωρακίζει την αγοραστική τους δύναμη. Δεν αυξάνει του μισθούς, αλλά τους προστατεύει απέναντι στην ακρίβεια, προστατεύοντας έτσι το βιοτικό τους επίπεδο. Μπροστά στο σημερινό κόστος ζωής αλλά και τις επικείμενες αυξήσεις στα τρόφιμα, η ΑΤΑ πρέπει και να αποκατασταθεί πλήρως αλλά και να επεκταθεί σε κάθε εργαζόμενο του τόπου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy