Γ.Κουκουμάς: «Ξανά απροετοίμαστα τα δημόσια νοσηλευτήρια για το 4ο κύμα της πανδημίας – Δεν ανταποκρίθηκε ο ΟΚΥπΥ»

Γραπτή δήλωση σχετικά με την πανδημία και την κατάσταση στα νοσηλευτήρια, εξέδωσε τη Δευτέρα (19/07), ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς.

Όπως τονίζει ο κ. Κουκουμάς, το 4ο κύμα της πανδημίας βρήκε ξανά απροετοίμαστα τα νοσηλευτήρια, ενώ την ίδια στιγμή, ο ΟΚΥπΥ δεν ανταποκρίθηκε στην ευθύνη του.

Αυτούσια η γραπτή δήλωση του κ. Κουκουμά:

Η χώρα βρίσκεται ενώπιον του 4ου κύματος πανδημίας, ενάμιση χρόνο μετά το αρχικό της ξέσπασμα.


Εντούτοις, τα δημόσια νοσηλευτήρια βρίσκονται ξανά απροετοίμαστα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Δεν είναι δυνατόν ασθενείς με κορωνοϊό να είναι στην αναμονή για την εισαγωγή τους και ταυτόχρονα να δυσχεραίνεται σοβαρά η αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών αλλά και χρόνιων ασθενών.

Είναι φανερό ότι ο ΟΚΥπΥ δεν ανταποκρίθηκε στην ευθύνη του και το επιχειρησιακό του πλάνο προφανώς δεν αποδίδει. Άμοιρο ευθυνών δεν είναι ούτε το Υπουργείο, ως πολιτικός προϊστάμενος του ΟΚΥπΥ και ως ο φορέας που θα έπρεπε να έχει πιο ουσιαστική εμπλοκή στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το ΑΚΕΛ απευθύνει για πολλοστή φορά έκκληση στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να επικεντρωθεί αποφασιστικά και με ταχύτητα στην ενίσχυση των δημόσιων νοσηλευτηρίων για να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα πανδημίας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.