Γ.Λουκαΐδης: Εγκληματικά απαράδεκτη η απόφαση του Δ.Σ. της Αγγλικής Σχολής – Ο ΠτΔ να αναλάβει τις ευθύνες του

Παράνομη, εκδικητική, εγκληματικά απαράδεκτη και πρωτοφανή για τα εργασιακά δεδομένα της Κύπρου, χαρακτήρισε την απόφαση της διοίκησης της Αγγλικής Σχολής για απόλυση των τριών εκπαιδευτικών – συνδικαλιστριών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης.

Υπενθύμισε τις καταγγελίες του ΑΚΕΛ προσθέτοντας ότι οι αποφάσεις για την απόλυση τους ήταν προειλημμένες και τονίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή αυτή η εξέλιξη.

Τόνισε ότι η μόνη θεραπεία είναι η επαναπρόσληψη τους αμέσως ούτως ώστε να αποφευχθούν και περαιτέρω ανεπιθύμητες εξελίξεις που θα συμβάλουν στην έκρυθμη κατάσταση στη Σχολή.

Στο βαθμό που δεν θα ανακαλέσει η διοίκηση, που μάλλον δεν θα το πράξει, είπε ο κύριος Λουκαίδης, η ευθύνη μετακυλύεται στον πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς το Συμβούλιο είναι διορισμένο από τον ίδιο τον πρόεδρο.

Η δήλωση του Γιώργου Λουκαΐδη μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού:

«Κατ’ αρχήν να σημειώσω ότι όπως είπαμε και στην προηγούμενη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας, έχει επιβεβαιωθεί ότι βρισκόμαστε προ ειλημμένων αποφάσεων από πλευράς του Διοικητικού Συμβουλίου της Αγγλικής Σχολής. Προ ειλημμένων αποφάσεων για απόλυση των τριών εκπαιδευτικών –  συνδικαλιστριών, των οποίων το μόνο «παράπτωμα» ήταν να διεκδικούν τα δικαιώματα για το σύνολο των εκπαιδευτικών της Αγγλικής Σχολής. Έχουν διωχθεί και έχουν απολυθεί εξαιτίας της συνδικαλιστικής τους δράσης. Και αυτό έχει επιβεβαιωθεί και στη σημερινή συνεδρία.

Την ίδια ώρα, και με λόγια του εκπροσώπου του Υπουργείου Εργασίας, έχει επιβεβαιωθεί και το προφανές αυτού που έχει συμβεί. Δηλαδή, για πρώτη φορά φαίνεται να έχουν απολυθεί συνδικαλιστές στο μέσο εργασιακής διαφοράς. Δεν έχει ξανασυμβεί. Και αυτό υποδηλοί και τεκμηριώνει το πόσο ακραία είναι η ενέργεια του Διοικητικού Συμβουλίου, το πόσο εγκληματικά απαράδεκτη και πόσο εκδικητική είναι.

Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Και εξαιτίας της τραγικότητας αυτού που συμβαίνει έχουμε καλέσει το Συμβούλιο να σκεφτεί την αναθεώρηση, με στόχο την ανάκληση της σχετικής απόφασης.

Επειδή, όπως είπαμε και εντός της Επιτροπής, δεν έχουμε ιδιαίτερες ελπίδες ότι θα αναθεωρήσουν, αφού βήμα με βήμα υλοποιούν κάτι το οποίο έχουν αποφασίσει εδώ και καιρό, η ευθύνη μετακυλύεται πλήρως στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος έχει διορίσει το νυν Διοικητικό Συμβούλιο και άρα έχει ευθύνη για το γεγονός ότι αυτό το Συμβούλιο ενεργεί με αυτό τον εγκληματικά απαράδεκτο, εκδικητικό και παράνομο τρόπο.

Αναμένουμε, λοιπόν, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει τις ευθύνες του».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.