Γ.Λουκαΐδης για δημόσια νοσηλευτήρια: «Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που πραγματικά δεν πάει άλλο»

«Ο κ. Καροτσάκης, Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ σε Λάρνακα και Αμμόχωστο, χθες και σήμερα έχει προβεί σε πολύ σοβαρές καταγγελίες. Καταγγελίες που δεν μας εκπλήττουν γιατί δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια τα ίδια καταγγέλλουμε ως ΑΚΕΛ», ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος, Γιώργος Λουκαϊδης.

Πρόσθσε πως ανάλογες καταγγελίες γίνονται από τις συντεχνίες των γιατρών, των νοσηλευτών καθώς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους και εμπλεκόμενους στο δημόσιο τομέα υγείας.

«Είναι τραγικό όμως, όταν τα ίδια πράγματα τα λένε και τα διευθυντικά στελέχη του ΟΚΥπΥ. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που δεν πάει πραγματικά άλλο. Δεν μπορεί και τα διευθυντικά στελέχη του ΟΚΥπΥ να μιλούν για τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις υποδομές, τα αναλώσιμα αλλά και την ίδια τη λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Ακόμα χειρότερα να μιλούν και αυτοί για προοπτική ξεπουλήματος των δημόσιων νοσηλευτηρίων», τόνισε ο κ. Λουκαϊδης.

«Πλέον απαιτείται οι κυβερνώντες, Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Υπουργός Υγείας να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους. Θα πρέπει να υπάρξουν δραστικές αποφάσεις που θα αλλάζουν την εικόνα στα δημόσια νοσηλευτήρια γιατί αυτό απαιτεί η δημόσια υγεία, οι ασθενείς μας αλλά και η ανάγκη ομαλής λειτουργίας και προοπτικής του ίδιου του Γενικού Συστήματος Υγείας», κατέληξε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy