Γ.Λουκαΐδης: Κρίσιμος και καθοριστικός ο ρόλος του δημόσιου τομέα υγείας

Επίσκεψη αντιπροσωπείας ΑΚΕΛ, με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Γιώργο Λουκαΐδη, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το Νοσοκομείο Αθαλάσσας και το Μακάρειο Νοσοκομείο

Παρατίθενται οι δηλώσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ, Γιώργου Λουκαΐδη, μετά την επίσκεψη αντιπροσωπείας του κόμματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Διοίκηση του ΟΚΥΠΥ, αλλά και τη Διεύθυνση του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας για τη φιλοξενία. Όπως μέσα από πράξεις αποδεικνύουμε, το ενδιαφέρον του ΑΚΕΛ για τον δημόσιο τομέα υγείας και τα δημόσια νοσηλευτήρια είναι και συνεχές και ειλικρινές.

Είμαστε εδώ στο πλαίσιο της συστηματικής μας προσπάθειας να βοηθήσουμε, στο μέτρο του δυνατού, στον στόχο για ουσιαστική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα υγείας, η συνεισφορά του οποίου έχει διαφανεί και επαναβεβαιωθεί με τον πλέον σημαντικό τρόπο, μέσα από τον ρόλο που έχει διαδραματίσει ο δημόσιος τομέας υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Για εμάς, όμως, είναι επίσης κρίσιμος και καθοριστικός ο ρόλος του δημόσιου τομέα υγείας και σε ότι αφορά την εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας. Όσο πιο ισχυρός καταστεί ο δημόσιος τομέας υγείας, τόσο πιο ομαλή θα είναι η εφαρμογή του Γε.Σ.Υ και τόσο περισσότερο θα απολαμβάνουν τα οφέλη στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οι πολίτες.


Ως εκ τούτου, στη συνάντησή μας συζητήσαμε τις σοβαρές προκλήσεις και προβλήματα που συνεχίζει να αντιμετωπίζει ο δημόσιος τομέας υγείας που έχουν να κάνουν με τη στελέχωση, τις υποδομές, τον εξοπλισμό, τα αναλώσιμα και ζητήματα σωστής οργάνωσης και λειτουργίας.

Θέλουμε να δούμε να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη πρόοδος, γιατί είναι σοβαρές αυτές οι προκλήσεις. Έχουμε επαναλάβει αυτό που έχει υιοθετήσει και η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας συνολικά, μετά από πρόταση του ΑΚΕΛ, την ανάγκη να υπάρξει ένας στρατηγικός σχεδιασμός που να περιλαμβάνει ένα οδικό χάρτη με συγκεκριμένα μέτρα και δράσεις, αλλά και χρονοδιαγράμματα υλοποίησης αυτών των μέτρων που να επιτυγχάνουν τον στόχο της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού του δημόσιου τομέα υγείας. Θεωρούμε ότι είναι προτεραιότητα, ώστε πολλοί στόχοι που τίθενται να μην μένουν στα χαρτιά ή να καθυστερούν και να προχωρούν με πολύ αργό ρυθμό. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τα πράγματα, ώστε από κοινού συλλογικά να πετύχουμε τον στόχο της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού του δημόσιου τομέα υγείας.

Καταλήγω, ίσως με το πιο σημαντικό σε αυτή την συγκυρία, που ολόκληρη η κοινωνία δίνει την μάχη αντιμετώπισης της πανδημίας. Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά, θερμά και ειλικρινά, όλο το προσωπικό που δίνει τη μάχη στην πρώτη γραμμή, σε δύσκολες συνθήκες, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας του covid-19».

Episkepsiakelsenosokomeia 1 Scaled Episkepsiakelsenosokomeia 2 Scaled

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.