Γ. Λουκαΐδης: Να μην κλείσει την πόρτα του διάλογου με τον ΟΑΥ η ηγεσία του ΠΙΣ

Μετά τις αποφάσεις που λήφθηκαν στη Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, ως ΑΚΕΛ εκφράσαμε την ανάγκη ο ιατρικός κόσμος να προχωρήσει με διάλογο και συναίνεση μαζί με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας και τον Υπουργό Υγείας, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά εύλογες ανήσυχές των γιατρών που έχουν διατυπωθεί στις αποφάσεις της συνέλευσης, χωρίς την ίδια ώρα με κανένα τρόπο να οδηγούμαστε σε κατάργηση της φιλοσοφίας του ΓΕΣΥ και εκτροχιασμό του, αναφέρει σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Νέες Δυνάμεις, Γιώργος Λουκαΐδης.

Συμπληρώνει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει να προχωρήσει λοιπόν, με ομαλό τρόπο ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του ΓΕΣΥ, είναι ο διάλογος και η συναίνεση.

Αντί αυτού πληροφορηθήκαμε, με έκπληξη πρέπει να πω, σημειώνει ο Γ. Λουκαΐδης, ότι η ηγεσία του ΠΙΣ, σήμερα ανακοίνωσε αναστολή του διαλόγου μαζί με τον ΟΑΥ.

Πρόκειται για μια ενέργεια που καθόλου δεν επιβεβαιώνει την ειλικρίνεια των προθέσεων σε ότι αφορά την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, όπως αυτό ομόφωνα ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, συμπληρώνει ο Γ. Λουκαΐδης.

Αντίθετα, μια τέτοια ενέργεια, στο βαθμό που θα διατηρηθεί μέχρι τέλους, ναρκοθέτει τις προσπάθειες για να έχουμε το δικό μας Γενικό Σχέδιο Υγείας, αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ.

Ένα Σχέδιο Υγείας, το οποίο όπως είπαμε πολλές φορές αποτελεί επιτακτική κοινωνική αναγκαιότητα αλλά και κοινωνική απαίτηση ώστε να τερματιστεί επιτέλους η κατάσταση που θέλει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη να είναι προνόμιο για τους λίγους και όχι δικαίωμα για τους πολλούς, καταλήγει ο Γ. Λουκαΐδης.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.