Γ. Λουκαΐδης: Οι κυβερνώντες έχουν τσακίσει τη ραχοκοκαλιά των δημόσιων νοσηλευτηρίων

Όσοι πιστέψαμε και βάλαμε πλάτες να γίνει το ΓΕΣΥ και πρωτίστως οι ασθενείς, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι εργοδότες, το κράτος και άλλα οργανωμένα σύνολα πρωτοστατούμε σήμερα για να υπάρχει μια συνεχής βελτίωση της ποιότητας του σχεδίου με τον δυνατότερο οικονομικό τρόπο, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης.

Αναφέρθηκε σε πολλές προτάσεις που μπορούν να βελτιώσουν το ΓΕΣΥ και έχουν κατατεθεί από όσους το στηρίζουν.  Ωστόσο, είπε, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι, που θέλουν να αλλάξουν τη φιλοσοφία του και κινδυνολογούν ότι το σύστημα θα καταρρεύσει, παρουσιάζοντας τις αδυναμίες του. Επέκρινε τον κύριο Σιζόπουλο ότι κατέθεσε πρόταση όπως γιατροί που είναι εκτός ΓΕΣΥ να μπορούν να συνταγογραφούν.

Όσον αφορά τις καταγγελίες του γενικού ελεγκτή για τις τιμές των φαρμάκων είπε ότι θα πρέπει να δοθεί η νέα έκθεση του για να μπορέσει να γίνει συζήτηση πάνω στα όσα επισημαίνει.

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ με την οποία ζητά την παραίτηση της ηγεσίας του ΟΚΥΠΥ τόνισε ότι οι κυβερνώντες, έχουν τσακίσει τη ραχοκοκαλιά των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Αυτοί, είπε, είναι που την έχουν διορίσει και έχουν την ευθύνη για να μην επιτραπεί η κατάρρευση ή η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Οι ευθύνες δεν αφαιρούνται από την κυβέρνηση και πρέπει να τις αναλάβει για να σταματήσουν να είναι τραγικά τα πράγματα στα δημόσια νοσηλευτήρια, τόνισε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.