Γ.Λουκαΐδης: Σε Ενεργειακό Φόρουμ να εξελιχτεί το Φόρουμ Αερίου στην Αν.Μεσόγειο

Σε δήλωση μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, για τη Διακυβερνητική Συμφωνία αναφορικά με το Καταστατικό του Διεθνούς Οργανισμού East Mediterranean Gas Forum (EMGF), προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης.

Όπως ανέφερε ο κ. Λουκαϊδης, το ΑΚΕΛ θα στηρίξει τη Συμφωνία για το Φόρουμ Αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, με την ελπίδα ότι δεν θα μείνει γράμμα κενό περιεχόμενου. Την ίδια στιγμή, ο κ. Λουκαϊδης τόνισε την ανάγκη το Φόρουμ να εξελιχτεί σε Ενεργειακό Φόρουμ που να περιλαμβάνει και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Αυτούσια η δήλωση του κ. Λουκαϊδη:

Το ΑΚΕΛ θα στηρίξει τη Συμφωνία για το Φόρουμ Αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.  Θέλουμε να εκφράσουμε την ευχή και την ελπίδα, σε ό,τι αφορά στην κατασκευή του αγωγού EASTMED, ότι δεν θα μείνει γράμμα κενό περιεχομένου και μονάχα στα χαρτιά.
Θέλω να υποδείξω, επίσης, ότι ως ΑΚΕΛ έχουμε θέσει ζητήματα σε σχέση με την εν λόγω Συμφωνία που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα και ειδικότερα σε περίπτωση ατυχημάτων.

Έχουμε, ταυτόχρονα, υποδείξει την ανάγκη αυτό το Φόρουμ Αερίου να εξελιχτεί σε Ενεργειακό Φόρουμ που να περιλαμβάνει και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ώστε η βασική κατεύθυνση μιας ευρωπαϊκής συνεργασίας, μαζί με τις υπόλοιπες χώρες της Μεσογείου, να οδηγήσει σε ένα Μεσογειακό Green Deal, σε μια Μεσογειακή Πράσινη Συμφωνία.

Με αυτό τον τρόπο, η προτεραιότητα θα δοθεί σε αυτό τον πολύ σημαντικό τομέα που είναι το μέλλον και η προοπτική και που, βεβαίως, μια τέτοιου είδους συνεργασία μπορεί να κτιστεί αποδοτικότερα και αποτελεσματικότερα, γιατί μόνο όφελος προκύπτει για όλους και όχι ανταγωνισμοί.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.