Γ.Λουκαϊδης: Η ΕΔΕΚ πιάστηκε κοροϊδο απο την Κυβέρνηση για το θέμα των εκποιήσεων

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Η απόφαση της Ολομέλειας για αναβολή της συζήτησης της πρότασης νόμου της ΕΔΕΚ με την οποία αντικαταστάθηκε το κυβερνητικό νομοσχέδιο που δίνει δικαίωμα στους δανειολήπτες να καταφεύγουν στα δικαστήρια, στέρησε από τους πολίτες μια χρυσή ευκαιρία να αποκτήσουν πρόσβαση στη δικαιοσύνη δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος Κωστής Ευσταθίου.

Ο κ. Ευσταθίου εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει να τεθεί ξανά θέμα πρόσβασης των δανειοληπτών στη δικαιοσύνη.

Αντί η ΕΔΕΚ να καταγγείλει την κυβέρνηση που απέσυρε το νομοσχέδιο που δίνει δικαίωμα στους δανειολήπτες να καταφεύγουν στα δικαστήρια καταγγέλλει τη Βουλή, απάντησε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ.

Ο Γιώργος Λουκαΐδης διερωτήθηκε κατά πόσον η ΕΔΕΚ θέλει να πουλήσει πρόσωπο στους δανειολήπτες ή στους ψηφοφόρους επειδή πιάστηκε, όπως είπε, κορόιδο από την κυβέρνηση.

Ο κ Λουκαΐδης επεσήμανε ότι η πρόταση νόμου που αντικατέστησε το κυβερνητικό νομοσχέδιο δεν υπήρχε πιθανότητα ούτε κατά ένα τοις χιλίοις να σταθεί νομικά λόγω αντισυνταγματικών προνοιών.

Στη χθεσινή Ολομέλεια επικράτησε η σοφία και με την κοινή πρόταση των κομμάτων ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ δίδει ανάσα τριών μηνών, δήλωσε ο βουλευτής της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων Μαρίνος Μουσιούττας επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση κακώς απέσυρε το νομοσχέδιο για την πρόσβαση των δανειοληπτών στα δικαστήρια.

Ο Μαρίνος Μουσιούττας υποστήριξε ότι η κοινή τοπολογία δίδει στη νέα Βουλή τον κατάλληλο χρόνο για εξέταση, κατά προτεραιότητα, των 13 τροπολογιών των κομμάτων για θέματα εκποιήσεων που δεν συζητήθηκε χτες στην Ολομέλεια.

Όπως ανέφερε το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας για τις εκποιήσεις δεν ήταν αυτό που ζητούσε όμως, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι παρά το τίποτε, το κάτι, είναι καλύτερο.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.