Γ.Λουκαΐδης: «Θετική εξέλιξη η διάνοιξη των οδοφραγμάτων – Συλλογική η ευθύνη για τα αποτελέσματα των βουλευτικών»

Αποτελεί θετική εξέλιξη η διάνοιξη των οδοφραγμάτων καθώς είναι μια κρίσιμη παράμετρος για να οικοδομηθούν γέφυρες για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες στο Κυπριακό, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης.

Το ζητούμενο, τόνισε, είναι η σωστή και βιώσιμη λύση του Κυπριακού και ο μόνος στόχος να επιτευχθεί κάτι τέτοιο είναι μέσα από διαπραγματεύσεις και μέσα από την αναθεώρηση της θέσης της τουρκικής πλευράς για λύση δυο κρατών.

Ο κύριος Λουκαίδης τόνισε ότι το ζητούμενο σε αυτή τη φάση είναι να ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία από τη διεθνή κοινότητα να αλλάξει τη θέση της. Την ίδια στιγμή, είπε, για να υπάρξουν τέτοιες πιέσεις πρέπει να ανακτήσει την αξιοπιστία του και ο κύριος Αναστασιάδης, ο οποίος φλέρταρε με άλλες λύσεις πλην της ΔΔΟ, πράγμα που εκμεταλλεύθηκε η τουρκική πλευρά για να αλλάξει τη στάση της και να προβάλλει λύση δυο κρατών.

Για να ανακτηθεί η αξιοπιστία είπε πρέπει να εμμείνουμε στις συγκλίσεις που έχουν επιτευχθεί και στη συνέχιση της διαδικασίας από εκεί που έμεινε από το Κραν Μοντανά.

«Συλλογική η ευθύνη για τα αποτελέσματα των εκλογών»

Ο Άντρος Κυπριανού είχε ενημερώσει τη γραμματεία και το Πολιτικό γραφείο του ΑΚΕΛ για την πρόθεση του να μην επαναδιεκδικήσει τη θέση του Γ.Γ., δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Γιώργος Λουκαϊδης.

Διαβάστε επίσης: Α.Κυπριανού: Δεν επαναδιεκδικεί τη θέση του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ – Η επόμενη μέρα

Ταυτόχρονα επισήμανε ότι θα ήταν απλοϊκό και καταστροφικό λάθος να θεωρηθεί ότι αν φύγει κάποιος θα λυθούν όλα τα προβλήματα. Η ευθύνη για το αποτέλεσμα των εκλογών είναι συλλογική τόνισε και στόχος είναι να συνεχιστεί ο διάλογος που άρχισε ήδη στη βάση του κόμματος και θα κορυφωθεί με το συνέδριο.

Δεν υποτιμούμε ότι η ανανέωση αφορά και την αλλαγή προσώπων σε όλο το οικοδόμημα του ΑΚΕΛ, είπε ο κύριος Λουκαϊδης. Την ίδια στιγμή δεν θέλησε να σχολιάσει πληροφορίες για το όνομα του περιλαμβάνεται σε εκείνα των διεκδικητών της θέσης του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ.

Όσον αφορά την προεδρία της βουλής είπε ότι η απόφαση του Πολιτικού Γραφείου είναι να εξευρεθεί μια συμβιβαστική λύση. Ξεκαθάρισε ότι δεν έχει προαποφασιστεί οτιδήποτε, ούτε εάν θα διεκδικήσει το ίδιο το ΑΚΕΛ. Θα ληφθούν αποφάσεις όταν το κόμμα έχει μπροστά του όλα τα δεδομένα είπε.

Τόνισε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει σεναριολογιίες και ανέφερε ότι ήδη ξεκίνησαν οι επαφές με τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαιρουμένου του ΕΛΑΜ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.