Υπάρχει εξέλιξη και αφορά την παραχώρηση για την κατάθεση των δεσμευτικών προτάσεων για τον Συνεργατισμό και αντί της Δευτέρας δόθηκε παράταση για τα μέσα Μαΐου ύστερα από αίτηση των επενδυτών οι οποίοι ζήτησαν από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς περαιτέρω χρόνο, δήλωσε στον “Άστρα” ο προϊστάμενος στρατηγικής επικοινωνίας της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας Γιάννος Σταυρινίδης.

Η Ελληνική Τράπεζα λόγω των υποχρεώσεων που έχει στο ΧΑΚ έχει προβεί σε δημοσιοποίηση του ενδιαφέροντος της, είπε ο κύριος Σταυρινίδης, σημειώνοντας ωστόσο ότι τρέχει και μια άλλη διαδικασία που επηρεάζει τη συγκεκριμένη τράπεζα, για την οποία όμως δεν θέλησε να αναφερθεί.

Τόνισε ακόμη και αν εκδηλωθεί ενδιαφέρον να παραμείνει και το κομμάτι των ΜΕΔ μέσα στα δρώμενα της τράπεζας από κάποιο επενδυτή, ο ίδιος δεν αναμένει ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα εγκρίνουν κάτι τέτοιο.

Θα πρέπει τα ΜΕΔ να βγουν από το τραπεζικό σύστημα, υπογράμμισε.

Όσον αφορά το μέλλον των εργαζομένων στην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα ο κύριος Σταυρινίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει σχέδιο εθελούσιας εξόδου.