Γ. Βαρουφάκης στο Bloomberg: «Θα παραιτηθώ αν υπερψηφιστεί το ναι»

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα είναι υπ. Οικονομικών τη Δευτέρα το βράδυ, αν το «ναι» υπερισχύσει, ο Γ. Βαρουφάκης απάντησε «Οχι, αλλά θα συνεργαστώ με οποιονδήποτε είναι στη θέση αυτή», αναφέρει ο Γκάρντιαν


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΜιλώντας πριν λίγο στο Μπλουμπεργκ, ο Γ. Βαρουφάκης ανέφερε πως η πρόταση των πιστωτών «θα είναι σίγουρα πάνω στο τραπέζι» την επόμενη εβδομάδα αν οι Έλληνες ψηφίσουν ναι την Κυριακή. Αλλά ίσως υπάρξουν αλλαγές στην κυβέρνηση, προσθέτει.

Προσωπικά δεν θα υπογράψω μια νέα συμφωνία «επέκτασης και προσποίησης» (“extend and pretend” agreement) που δεν μαθαίνει από τα λάθη του παρελθόντος και [δεν] αντιμετωπίζει ζωτικά ζητήματα όπως η βιωσιμότητα του χρέους, προσθέτει ο Γ. Βαρουφάκης, σύμφωνα με τη μεταφορά των λόγων του από τον Γκάρντιαν.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα είναι υπ. Οικονομικών τη Δευτέρα το βράδυ, αν το «ναι» υπερισχύσει, ο Γ. Βαρουφάκης απάντησε «Οχι, αλλά θα συνεργαστώ με οποιονδήποτε είναι στη θέση αυτή», αναφέρει ο Γκάρντιαν. Όπως τονίζει ο Γ. Βαρουφάκης, δεν έχει «το ηθικό δικαίωμα» να υπογράψει μια συμφωνία που δεν περιλαμβάνει αναδιάρθρωση του χρέους.
«Είμαι πεπεισμένος πως ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει Όχι»

«Είμαι πεπεισμένος πως ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει Όχι», τόνισε ο Γ. Βαρουφάκης, ενώ υποστήριξε πως ένα «Όχι» δεν θα οδηγήσει σε Grexit. Oι Έλληνες, πρόσθεσε, θέλουν να μείνουν στο ευρώ, και πρέπει να αποφασίσουν τον καλύτερο τρόπο για να το καταφέρουν – με μια βιώσιμη συμφωνία ή με μια μη βιώσιμη.

Επέμεινε δε πως οι πιστωτές της Ελλάδας είναι έτοιμοι να διαπραγματευτούν μαζί του ένα τρίτο πρόγραμμα, αν η Ελλάδα ψηφίσει όχι. Κια μπορούμε, πρόσθεσε, να φτάσουμε γρήγορα σε μια συμφωνία.

left.gr

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.