Όσο περνά ανεκμετάλλευτος ο χρόνος για τη λύση του κυπριακού οι κίνδυνοι αυξάνονται και κερδίζουν έδαφος οι διαχωριστικές τάσεις, τόνισε στον “Άστρα” και την εκπομπή “Η Επικαιρτότητα Αλλιώς” ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου.

Εξέφρασε άγνοια αν το θέμα των δύο κρατών συζητείται από τον πρόεδρο Αναστασιάδη και σημείωσε πως όσο δεν γίνεται καμιά κίνηση για επανέναρξη των συνομιλιών, τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα.

Σημείωσε ότι μέσα στις αρνητικές συνέπειες που θα έχει η μη επανέναρξη των συνομιλιών, μπορεί να είναι και η αποχώρηση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ από την Κύπρο, αφού όπως είπε, στην έκθεση για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ αναφέρεται ότι ο γ.γ. του ΟΗΕ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει αν μέχρι τον Ιούνιο δεν υπάρξει κινητικότητα.

Τόνισε με έμφαση πως αν δεν προχωρήσει η διαδικασία των συνομιλιών, τα πράγματα στην Κύπρο δεν θα μείνουν όπως είναι τώρα.

Σε ότι αφορά το φυσικό αέριο ο Γιώργος Βασιλείου υπογράμμισε ότι οι τουρκικές ενέργειες είναι παράνομες αλλά τα όσα συνέβησαν με το τεμάχιο 3 και την ΕΝΙ, αποτελούν ήττα για την Κυπριακή Δημοκρατία.

Υπέδειξε ότι το θέμα του φυσικού αερίου προσεγγίζεται πολύ σωστά από τις συγκλίσεις Χριστόφια – Ταλάτ και ότι η όποια διαφορά με τους Τ/κ θα λυθεί μέσα από τη συνολική λύση του κυπριακού.