Γάγγραινα οι ανείσπρακτες οφειλές για τον Δήμο Αραδίππου

Οικονομική γάγγραινα που δεν φαίνεται να μπορεί να γιατρευτεί παραμένουν για τον Δήμο Αραδίππου οι ανείσπρακτες οφειλές.

Αυτό υπογράμμισε η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ στο δήμο δημοσιοποιώντας την τοποθέτησή της κατά την ψήφιση των προϋπολογισμών της δημοτικής Αρχής για το 2022. Το ποσό των ανείσπρακτων οφειλών δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο αφού ανέρχεται στα 3,2 εκατομμύρια ευρώ και όπως ξεκαθάρισε η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ, η χρόνια αδυναμία είσπραξης αυτών των χρημάτων ανάγκασε τους δημοτικούς συμβούλους του ΑΚΕΛ να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό.

Εξηγώντας, η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ σημείωσε με θετικό πρόσημο τη βελτίωση στα οικονομικά του δήμου που επήλθε κυρίως από τη διαγραφή της οφειλής 10 εκατομμυρίων ευρώ προς το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων για την αγορά νερού ύδρευσης και τη μεταφορά της Υπηρεσίας Υδατοπρομήθειας στο Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας. Παρ’ όλα αυτά, όπως τόνισε ο επικεφαλής της ομάδας Σωτήρης Αγαπίου, η αδυναμία είσπραξης τεράστιων ποσών που οφείλονται στη δημοτική Αρχή, παραμένει σοβαρότατο πρόβλημα για το οποίο καταλόγισε την ευθύνη στην πλειοψηφία που ελέγχει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που οφείλονται στο δημαρχείο είναι από απλήρωτους λογαριασμούς νερού.

Πέρσι, οι ανείσπρακτες οφειλές προς τον Δήμο Αραδίππου ήταν της τάξης των 4,6 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 2,6 εκατομμύρια ήταν λογαριασμοί νερού, χρήματα που αδυνατεί να εισπράξει το δημαρχείο.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.