Γαϊτανάκι διαπλοκής και σύγκρουσης συμφερόντων

Στη γωνιά βρέθηκε για άλλη μια φορά χθες η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ, μετά την επιβεβαίωση από την Ερευνητική Επιτροπή ότι δόθηκαν παράνομα και παράτυπα χιλιάδες «χρυσά» διαβατήρια.

Το ΑΚΕΛ επεσήμανε ότι το σκάνδαλο φέρει τη σφραγίδα της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού, που ξεχαρβάλωσαν τα κριτήρια και ξεχείλωσαν τους ελέγχους ώστε να πολλαπλασιαστούν οι πολιτογραφήσεις. Επεσήμανε εξάλλου ότι αυτός είναι ο λόγος που έχει κινηθεί διαδικασία από την ΕΕ σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ακόμη, επεσήμανε ότι στο σκάνδαλο των «χρυσών» διαβατηρίων εμπλέκονται οι οικογενειακές επιχειρήσεις και το προσωπικό περιβάλλον του Προέδρου Αναστασιάδη, καθώς και γραφεία που συνδέονται με πρώην και νυν μέλη της κυβέρνησης. Επιπρόσθετα, υπενθύμισε τις υποθέσεις με τα ταξίδια του Αναστασιάδη στις Σεϋχέλλες με το ιδιωτικό τζετ του Σαουδάραβα, ο οποίος πήρε διαβατήρια για όλο του το σόι, καθώς και τις παράτυπες πολιτογραφήσεις των συνεταίρων του προεδρικού γαμπρού στη μαρίνα Αγίας Νάπας.

Το ΑΚΕΛ έκανε λόγο για «γαϊτανάκι διαπλοκής και σύγκρουσης συμφερόντων», επισημαίνοντας ότι για τα πιο πάνω «δεν χρειάζονται έρευνες και ερευνητικές. Χρειάζεται ευθιξία από τους κυβερνώντες, που ακόμα βέβαια δεν επιδείχθηκε». Σημείωσε επίσης ότι το πόρισμα Νικολάτου πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα ώστε να μελετηθεί, να εξαχθούν περαιτέρω συμπεράσματα, αλλά και να κριθεί η ίδια η Ερευνητική Επιτροπή και το έργο της.

Από την πλευρά του το ΔΗΚΟ επεσήμανε ότι τα παράνομα διαβατήρια που δόθηκαν ήταν περισσότερα από τα νόμιμα, ενώ οι Οικολόγοι υπέδειξαν προς την κυβέρνηση ότι «δεν σας ξεπλένουν ούτε χίλιες διερευνητικές επιτροπές και κατασκευασμένα πορίσματα».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.