Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία παροτρύνουν τους συμμάχους να συνεχίσουν να ασκούν πίεση στον Πούτιν

Οι βιομηχανικές χώρες της G7 είναι «ισχυρά ενωμένες» στην υποστήριξη της Ουκρανίας μέχρι τη «νίκη» της κατά της Ρωσίας, δήλωσε την Παρασκευή η Γαλλία, ενώ η Βρετανία ζήτησε να δοθούν περισσότερα όπλα στο Κίεβο για να συνεχίσει να ασκεί πίεση κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Είναι πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στον Βλαντίμιρ Πούτιν παρέχοντας περισσότερα όπλα στην Ουκρανία και αυξάνοντας τις κυρώσεις», δήλωσε η Βρετανίδα Υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας κατά την άφιξή της για τη δεύτερη ημέρα συνομιλιών με τους ομολόγους της των G7. «Η ενότητα της G7 ήταν ζωτικής σημασίας κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης», πρόσθεσε.

Ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε ότι οι χώρες της G7 ήταν «ισχυρά ενωμένες» στη βούλησή τους να «συνεχίσουν μακροπρόθεσμα να υποστηρίζουν τον αγώνα της Ουκρανίας για την κυριαρχία της μέχρι τη νίκη της Ουκρανίας».

Οι Υπουργοί Εξωτερικών συναντώνται επί τρεις ημέρες στο θέρετρο Βάνγκελς της Γερμανίας, η οποία ασκεί επί του παρόντος την προεδρία της ομάδας. Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα είναι το κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης, ενώ στη λίστα των προσκεκλημένων περιλαμβάνονται επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών της Ουκρανίας και της Μολδαβίας, Ντμίτρο Κουλέμπα και Νίκου Ποπέσκου.


Ο Λε Ντριάν επεσήμανε επίσης τις παγκόσμιες επιπτώσεις αυτού που αποκάλεσε διαρκή σύγκρουση, ιδιαίτερα στον τομέα της επισιτιστικής ασφάλειας.

Η Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ανναλένα Μπέρμποκ είχε επίσης την Πέμπτη επισημάνει τις αυξανόμενες επιπτώσεις του πολέμου στις φτωχότερες χώρες.

«Εμείς ως οι ισχυρότερες βιομηχανικές δημοκρατίες έχουμε ιδιαίτερη ευθύνη να βοηθήσουμε τα φτωχότερα κράτη να αντιμετωπίσουν τις επισιτιστικές και ενεργειακές πιέσεις που προκαλεί ο πόλεμος», δήλωσε η Γερμανίδα Υπουργός.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.