Γαλλία: Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων με τη μετάλλαξη Δέλτα

Το μεταλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του νέου κορωνοϊού, που είναι πιο μεταδοτικό, αντιπροσωπεύει ήδη “μεταξύ του 9%-10%” των νέων κρουσμάτων στη Γαλλία και καταγράφει μεγάλη άνοδο σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, ανάφερε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γκαμπριέλ Ατάλ.

“Είναι μια αναλογία καταρχάς συγκρίσιμη με όσα παρατηρούμε στις ΗΠΑ και πιθανόν στη Γερμανία”, δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Την περασμένη Τρίτη, ο Υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, είχε αναφέρει ένα εύρος 2%-4% των κρουσμάτων, βάσει των δεδομένων ελέγχου των θετικών κρουσμάτων. Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο προσδιορισμό αλληλουχίας, αυτό το στέλεχος που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία τον Απρίλιο αντιπροσώπευε το 1% των δειγμάτων την 25η Μαΐου, έναντι 0,2% στις 11 Μαΐου.

“Υπάρχουν εδαφικές διαφορές”, είπε ο Γκαμπριέλ Ατάλ, διευκρινίζοντας πως η μετάλλαξη Δέλτα αντιπροσωπεύει το 12-13% των μολύνσεων στην περιοχή του Παρισιού, όμως το 70% των θετικών κρουσμάτων καταγράφηκε στη Λαντ (νοτιοδυτικά), “το μοναδικό διαμέρισμα όπου παρατηρούμε μια αύξηση της επιδημίας”, ενώ ευθύνεται για “αρκετές συρροές κρουσμάτων” στον Κάτω Ρήνο.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.