Γαλλία: Πρόβλημα με αποθέματα βενζίνης στο 10% των πρατηρίων – Συνεχίζονται οι απεργίες

Φωτογραφία αρχείου

Περίπου το 10% των πρατηρίων υγρών καυσίμων στην περιοχή του Παρισιού αντιμετωπίζουν προβλήματα όσον αφορά την απόκτηση επαρκών προμηθειών, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Ολιβιέ Βεράν, αν και επανέλαβε ότι η Γαλλία έχει συνολικά αρκετές προμήθειες βενζίνης.


Η απεργία των εργαζομένων και η απρογραμμάτιστη συντήρηση έχουν θέσει εκτός λειτουργίας πέραν του 60% των διυλιστηρίων της Γαλλίας – ή 740.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) – αναγκάζοντας τη χώρα να προβεί σε περισσότερες εισαγωγές καυσίμων την στιγμή που η παγκόσμια αβεβαιότητα εφοδιασμού έχει αυξήσει το κόστος.

Η αποχώρηση μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης CGT από την TotalEnergies κυρίως λόγω μισθολογικών αμοιβών έχει διαταράξει τη λειτουργία σε δύο διυλιστήρια και δύο εγκαταστάσεις αποθήκευσης, ενώ δύο διυλιστήρια της Exxon Mobil αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Τίποτα δεν έχει αλλάξει από την Τετάρτη, δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος της CGT Thierry Defresne.


Ο κ. Βεράν επανέλαβε ότι η Γαλλία είχε αρκετά αποθέματα βενζίνης, συνολικά.

“Υπάρχουν προσωρινά προβλήματα σχετικά με τη διανομή”, δήλωσε ο κ. Βεράν στο BFM TV και στο RMC Radio.

Είπε ακόμη ότι το 90% των πρατηρίων καυσίμων στο Παρίσι δεν είχαν προβλήματα σε αυτόν τον τομέα, αν και το 15% των πρατηρίων στη Γαλλία αντιμετωπίζουν αυτές τις «προσωρινές δυσκολίες».


Η απεργία είναι μέρος μιας ευρύτερης δράσης στις βιομηχανίες σε όλη τη Γαλλία – για τα μισθολόγια, τις συντάξεις και την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, καθώς ο πληθωρισμός αυξάνεται σε όλη την Ευρώπη – που έχει επίσης οδηγήσει σε απεργίες σε πυρηνικούς αντιδραστήρες περιορίζοντας την παροχή ρεύματος.

Η γαλλική Κυβέρνηση ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η Γαλλία αξιοποίησε τα στρατηγικά της αποθέματα καυσίμων για να ανεφοδιάσει πρατήρια υγρών καυσίμων που έχουν ελλείψεις, εν μέσω απεργιών εργαζομένων σε διυλιστήρια και αποθήκες που είχαν ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η παραγωγή και να εμποδιστούν οι παραδόσεις καυσίμων.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.