Στο χαμηλότερο επίπεδό των τελευταίων 10 ετών, υποχώρησε η ανεργία στην Γαλλία, ανακοίνωσε την Πέμπτη η γαλλική Στατιστική Υπηρεσία (INSEE), ενισχύοντας τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος το τελευταίο διάστημα βρίσκεται υπό πίεση.

Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 8,7% το πρώτο τρίμηνο του έτους, παρουσιάζοντας μείωση κατά 0,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009, αναφέρει η INSEE.

Ο Μακρόν έθεσε ως κύρια προτεραιότητα του τη μείωση της ανεργίας, η οποία έχει μειωθεί σταδιακά – αλλά απρόσμενα – από την ανάληψη των καθηκόντων του το Μάιο του 2017, όταν βρισκόταν στο 9,4%.

Η Γαλλία, η οποία υπέφερε από υψηλή ανεργία για δεκαετίες, εξακολουθεί να έχει πολύ υψηλότερο ποσοστό ανεργίας σε σχέση με Γερμανία και Βρετανία, άλλες δύο μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης.

Το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία υποχώρησε τον Απρίλιο στο χαμηλότερο επίπεδο από την επανένωση την χώρας το 1990, καθώς μόνο το 4,9% του εργατικού δυναμικού αναζητεί εργασία. Επίσης, το ποσοστό ανεργίας στη Βρετανία βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο 45 ετών, στο 3,8%, παρά την οικονομική αναταραχή που δημιούργησε το Brexit.