Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Καμία απειλή κατά της κυπριακής και ελληνικής κυριαρχίας δεν θα γίνει αποδεκτή

Η Γαλλία δεν θα δεχθεί καμία απειλή κατά της κυπριακής και ελληνικής κυριαρχίας, σημείωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λε Μερ.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Καθημερινή” ο κ. Λε Μερ, υπογράμμισε ότι το Παρίσι και η ΕΕ έχουν σθεναρά υποστηρίξει την Αθήνα και τη Λευκωσία έναντι των τουρκικών απειλών.

Κληθείς να σχολιάσει την πολιτική και οικονομική σημασία του αγωγού EastMed, ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών, δήλωσε ότι η Ευρώπη οφείλει να διαφοροποιήσει τις πηγές των ενεργειακών προμηθειών που χρησιμοποιεί για να καλύψει τις ανάγκες της.
“Η ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελεί ευκαιρία. Ο αγωγός EastMed είναι μια επιλογή μέσω της οποίας μπορούν να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι. Αυτή τη στιγμή, εκπονούνται μελέτες σκοπιμότητας που ορθά διαθέτουν την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης”.

Παράλληλα, τόνισε ότι η εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών αυτών πηγών δημιουργεί εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. “Ωστόσο, ουδεμία απειλή κατά της κυπριακής και ελληνικής κυριαρχίας θα γίνει αποδεκτή. Τόσο η Γαλλία, όσο και η Ε.Ε. στο σύνολό της έχουν σθεναρά υποστηρίξει την Αθήνα και τη Λευκωσία έναντι αυτών των απειλών”, κατέληξε.