Γάμοι-βαφτίσεις: Συζητούν σήμερα για το άνοιγμα των αιθουσών δεξιώσεωνΑνησυχία και αβεβαιότητα επικρατεί ανάμεσα στους επιχειρηματίες των κέντρων δεξιώσεων και τους πελάτες τους που έχουν προγραμματισμένη εκδήλωση τους επόμενους μήνες αφού δεν υπάρχει ενημέρωση για το άνοιγμα των χώρων τους.

Το άνοιγμα των αιθουσών δεξιώσεων σε εξωτερικούς χώρους και οι δεξιώσεις για γάμους και βαπτίσεις, θα συζητηθούν σήμερα στην Συμβουλευτική Επιστημονική Ομάδα, η οποία θα ετοιμάσει πρόταση προς την Κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του Αντέννα ο Καθηγητής Μικροβιολογίας-Μοριακής Ιολογίας, Πέτρος Καραγιάννης, το θέμα μετά από εισήγηση του ίδιου θα συζητηθεί σήμερα.

«Εντός των ημερών θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Εκεί που υπάρχει πρόβλημα είναι στους μπουφέδες και τις τουαλέτες και θα δούμε πως θα το χειριστούμε. Θα το συζητήσουμε σήμερα και θα κάνουμε εισηγήσεις».

Σ’ ότι αφορά στις αφίξεις τουριστών υπέδειξε πως δεν είναι κάτι που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην επιδημιολογική ομάδα.

«Δεν νομίζω πως πρέπει να ανησυχούμε. Ανησυχία υπήρξε τις τελευταίες ημέρες για την ύπαρξη κρουσμάτων από το Ηνωμένο Βασίλειο. Έγιναν ιχνηλατήσεις των επιβατών και ευτυχώς δεν ήταν θετικοί, άρα δεν έγινε μετάδοση στο αεροσκάφος», σημείωσε.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σημείωσε πως τα αποτελέσματα της β’ φάσης χαλάρωσης θα διαφανούν, τέλος αυτής της εβδομάδας, αρχές της επόμενης.
«Φωνάζουμε πως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην τα χαλάσουμε σε αυτό το στάδιο. Θα δούμε εάν υπήρξαν προβλήματα τέλος αυτής της εβδομάδας αρχές της επόμενης. Εάν έτσι πάνε τα πράγματα, τότε είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και θα προχωρήσουμε στο άνοιγμα και άλλων επιχειρήσεων».