ΓΔ ΠΑΣΥΞΕ: Ελπίδα ότι θα συνεχιστεί η κίνηση που ξεκίνησε την περίοδο του Πάσχα

Την ελπίδα ότι θα συνεχιστεί η κίνηση που ξεκίνησε την περίοδο των εορτών του Πάσχα, ούτως ώστε να καταστεί η φετινή χρονιά καλύτερη από την περσινή, εξέφρασε την Τρίτη ο Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Ρουσουνίδης, είπε ότι ξεκίνησε αυτόν τον μήνα μια κινητικότητα, κυρίως στην επαρχία Πάφου και στις ορεινές περιοχές, όπου οι μέσες πληρότητες του μηνός αναμένεται να φτάσουν το 50%, ενώ την εβδομάδα του Πάσχα ήταν γύρω στο 60%.

Όσον αφορά τις άλλες επαρχίες, της Λεμεσού, της ελεύθερης Αμμοχώστου κλπ, είπε, οι πληρότητες κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα.

«Όμως φαίνεται ότι υπάρχει και μια τουριστική εισροή η οποία αναμένεται να μεγαλώνει εβδομάδα με εβδομάδα γεωμετρικά και ελέω και των καιρικών συνθηκών νομίζω ήταν σαν να έχουμε και επίσημη έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν», είπε ο κ. Ρουσουνίδης.

Είπε ότι η κίνηση ξεκίνησε από την περίοδο διακοπών του Πάσχα των Καθολικών, που φέτος ήταν στις 17 Απριλίου.

Ερωτηθείς για το πως συγκρίνεται η φετινή περίοδος σε σχέση με την περσινή μέχρι τώρα, ο κ. Ρουσουνίδης είπε ότι κατά την πρώτη εξαμηνία πέρσι, λόγω των περιοριστικών μέτρων γενικότερα λόγω της πανδημίας, ήταν σχεδόν μηδενική η τουριστική κίνηση.

«Αν κρίνω με την πρώτη εξαμηνία του 2021, θεωρώ ότι είμαστε σε ένα καλύτερο επίπεδο και ευελπιστούμε ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί και τους επομένους μήνες ούτως ώστε να κάνουμε εφικτό τον στόχο μας φέτος που δεν είναι άλλος από το να κάνουμε την χρονιά καλύτερη από την περσινή», είπε.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.