ΓΕ για υπόθεση ακτιβιστή: Αποσύρθηκε λόγω έλλειψης μαρτυρίας και όχι για την αντισυνταγματικότητα των Διαταγμάτων

Αναφορικά με δημοσιεύματα και συζητήσεις σχετικά με υπόθεση που παρουσιάστηκε ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου και αφορά σε παραβιάσεις των Διαταγμάτων του Υπουργού Υγείας, τα οποία και εκδίδονται με βάση τον περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο, και προς αποκατάσταση των όποιων παρερμηνειών, η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας αναφέρει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας αποφάσισε την αναστολή της ποινικής δίωξης του κατηγορουμένου, για τον λόγο ότι από το σύνολο της προσκομισθείσας μαρτυρίας που τέθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου, δεν φαινόταν να στοιχειοθετείται, εκ πρώτης όψεως, υπόθεση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας σήμερα,  «οι ισχυρισμοί που προβλήθηκαν από την υπεράσπιση περί αντισυνταγματικότητας και μη νομιμότητας των επίδικων Διαταγμάτων, απορρίπτονται από τον Γενικό Εισαγγελέα και ουδεμία σχέση έχουν με την απόφασή του για καταχώρηση αναστολής ποινικής δίωξης, η οποία, όπως λέχθηκε πιο πάνω, στηρίχθηκε αποκλειστικά σε άλλο παράγοντα. Συνακόλουθα, η απόσυρση της υπόθεσης ουδεμία σχέση έχει με την αποφυγή της συζήτησης για την αντισυνταγματικότητα των Διαταγμάτων, η συνταγματική πτυχή των οποίων θα κριθεί σε άλλες υποθέσεις που βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Υπενθυμίζεται πως χθες με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα η Νομική Υπηρεσία απάλλαξε σήμερα τον ακτιβιστή Άγγελο Κωνσταντινίδη από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε για διέγερση διαδήλωσης κατά παράβαση του σχετικού διατάγματος που εκδόθηκε στις 22 Δεκεμβρίου.

Όπως δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο δικηγόρος του κ. Κωνσταντινίδη, Σάββας Σαββίδης, η απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας για απαλλαγή του ακτιβιστή από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε στα πλαίσια της ποινικής υπόθεσης που καταχωρίστηκε εναντίον του, γνωστοποιήθηκε χθες ενώπιον του Δικαστηρίου, με την αιτιολογία ότι δεν υπήρξε επαρκής μαρτυρία για συνέχιση της υπόθεσης.

Όπως εξήγησε ο κ. Σαββίδης, η απόφαση για απαλλαγή του ακτιβιστή από τις κατηγορίες που αντιμετώπισε ήρθε σε ένα καθοριστικό σημείο της δικαστικής διαδικασίας, αφού ολοκληρώθηκε η αγόρευση της κατηγορούσας αρχής και ενώ αναμενόταν να εκδοθεί η απόφαση του Δικαστηρίου για συνταγματικότητα ή μη διατάξεων για τα οποίες κατηγορείται ο πελάτης του.

Ο πελάτης του κ. Σαββίδη είχε κατηγορηθεί για κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε έξω από το Προεδρικό στις 3 Ιανουαρίου κατηγορία για την οποία δεν υπήρξε καν σύλληψη αφού όπως ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο ίδιος ο πολίτης ουδείς από τους μάρτυρες που κλήθηκαν να καταθέσουν στην υπόθεση τον είδε στην συγκεκριμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.