Γέλα, αγάπησε, ζήσε με την… καρδιά σου Αρχίζει η Παγκύπρια Εκστρατεία Διαφώτισης

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, η Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου διοργανώνει εκστρατεία διαφώτισης η οποία φέτος διαδίδει το μήνυμα  «Νίκησε τις καρδιοπάθειες με την καρδιά σου».

Βασικός στόχος της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, τα οποία συνιστούν τη βασικότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως.


Τόσο η Διεθνής Ομοσπονδία Καρδιάς όσο και η Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προτείνοντας ως ασπίδα προστασίας το τρίπτυχο άσκηση, υγιεινή διατροφή και διακοπή του καπνίσματος.

Για μια δυνατή καρδιά οφείλουμε όλοι να εντάξουμε την αεροβική άσκηση στο καθημερινό μας πρόγραμμα, καταναλώνοντας περισσότερα φρούτα και μειώνοντας στο ελάχιστο τηγανιτά και τροφές με υψηλά επίπεδα σε λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι.

Οι τακτικές εξετάσεις, η απαγόρευση του καπνίσματος στο σπίτι, στην εργασία και στους χώρους ψυχαγωγίας, καθώς και η διατήρηση της αρτηριακής πίεσης, του σακχάρου και της χοληστερόλης σε φυσιολογικά επίπεδα, αποτελούν τους βασικούς παράγοντες εξάλειψης του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Στη διάρκεια της Εκστρατείας Διαφώτισης θα προβάλλονται τηλεοπτικά ενημερωτικά σποτ, ενώ άρθρα και Δελτία Τύπου θα δημοσιευτούν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Καρδιολόγοι – μέλη της ΚΕΚ θα ενισχύσουν τις ενέργειες ευαισθητοποίησης του κοινού με την παρουσία τους σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά ΜΜΕ, παράλληλα με στοχευμένα μηνύματα  στα Social Media.


Αρωγός της εκστρατείας, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Οκτωβρίου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, είναι και φέτος η Φαρμακοβιομηχανία Medochemie.

Facebook Page: @cypruscardiologysociety

Δείτε: Spots Εκστρατείας Διαφώτισης

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.