Γέλια αλλά και θυμό έφεραν οι αναφορές Αναστασιάδη για Σεϊχέλλες

ΑΚΕΛ: Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ συγκρούονται με την πολιτική ευθιξία και τάξη

 

Με γέλια αλλά και μπόλικο θυμό αντίκρισαν οι πολίτες και τα κόμματα της αντιπολίτευσης τις δικαιολογίες του Νίκου Αναστασιάδη για τα ταξίδια του στις Σεϊχέλλες και τα 42 «χρυσά» διαβατήρια, τα οποία δόθηκαν στο χαρέμι του Σαουδάραβα σεΐχη, ιδιοκτήτη του αεροσκάφους.

«Δεν έχει έλεος», «Να παραδειγματιστούμε από τους Γάλλους, είναι κατάχρηση εξουσίας», «Η Κύπρος δεν είναι πια Δημοκρατία αλλά Πριγκιπάτο» ήταν μερικά από τα σχόλια των χρηστών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (απ’ αυτά τα οποία μπορούν να μεταφερθούν στην εφημερίδα).

Σε πολιτικό επίπεδο το ΑΚΕΛ διά του Στέφανου Στεφάνου υπέδειξε ότι δεν έπεισαν κανένα οι απαντήσεις του Αναστασιάδη, σε σχέση με τα ταξίδια του στις Σεϊχέλλες και τα «χρυσά» διαβατήρια τα οποία παραχωρήθηκαν παράτυπα στις συζύγους και το σόι του Σαουδάραβα φίλου του. Υπενθύμισε επίσης την υπόθεση με τη μαρίνα Αγίας Νάπας, στην οποία εμπλέκεται ο γαμπρός του και το δικηγορικό γραφείο των θυγατέρων του που φέρει το όνομά του, καθώς και άλλες υποθέσεις όπως το φιλέτο στα Μεσοβούνια.

«Δεν αξίζει στον τόπο τέτοιος ευτελισμός των θεσμών και των ηθών από τον Νίκο Αναστασιάδη. Οι πολίτες δεν θέλουν τον Πρόεδρο της χώρας τους να δέχεται δώρα, διευκολύνσεις και εξυπηρετήσεις σε χαμηλές τιμές από ξένους ή ντόπιους μεγιστάνες. Οι πολίτες δεν θέλουν τον Πρόεδρο της χώρας να αγνοεί προκλητικά τη σύγκρουση συμφέροντος. Ο Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του Συναγερμού με την όλη συμπεριφορά και στάση τους συγκρούονται με την πολιτική ευθιξία και τάξη», υπέδειξε ο Στ. Στεφάνου.

Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν και από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Από την άλλη πλευρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, έκανε λόγο για «διαβολή και λασπολογία κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας», αποφεύγοντας για άλλη μια φορά να δώσει απαντήσεις στα καυτά ερωτήματα τα οποία προκύπτουν.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.