Γεμάτα ταμεία και όχι «ανεξέλεγκτες» παροχές επιλέγει η Κυβέρνηση

Το πιο εύκολο για την Κυβέρνηση, παραμονές Προεδρικών Εκλογών, θα ήταν να ακολουθήσει τις επικίνδυνες πρακτικές που προτείνει το ΑΚΕΛ και να προβεί σε ανεξέλεγκτες παροχές αδειάζοντας τα δημόσια ταμεία, απαντά στον ΓΓ του κόμματος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος.

Σε γραπτή δήλωση ισχυρίζεται πως η Κυβέρνηση όπως υπεύθυνα και με σοβαρότητα πολιτεύτηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, αυτό θα πράξει και σήμερα, θωρακίζοντας την οικονομία μας, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις που έρχονται αλλά και για να είναι σε θέση να συνεχίσει την ανοδική της πορεία προς όφελος του κάθε πολίτη.

Ο κ. Πελεκάνος είπε πως ο ΓΓ του ΑΚΕΛ συνέχισε και σήμερα την προσπάθεια “να μαυρίσει τα πάντα” και μας μίλησε ξανά “γενικά και αόριστα προσπαθώντας να αλλοιώσει την πραγματικότητα”.

Ο ΚΕ ανέφερε ότι παρά τις αρνητικές συνέπειες που δημιούργησαν στις οικονομίες διεθνώς οι κρίσεις της πανδημίας και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή των Αντιπροσώπων ένα προϋπολογισμό, ο οποίος παρουσιάζει αύξηση στις πρωτογενείς δαπάνες σε σχέση με πέρσι κατά περίπου 554 εκ. ευρώ, ενώ το 2022 θα κλείσει με ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 6%, διπλάσιο δηλαδή από το μέσο ορό της ΕΕ.

 “Οι δαπάνες για το κράτος πρόνοιας είναι σήμερα μιάμιση φορά περισσότερες σε σχέση με αυτές που παρέδωσε το ΑΚΕΛ. Η Κυβέρνηση κατάφερε να δημιουργήσει συνθήκες πλήρους απασχόλησης κάτι που επέτρεψε την εισαγωγή του Εθνικού Κατώτατου Μισθού, εισήγαγε το ΓεΣΥ, εφάρμοσε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και την ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη, ενισχύοντας τους ευάλωτους συμπολίτες μας”, αναφέρει.

Ο κ. Πελεκάνος προσθέτει ότι η η Κυβέρνηση με στοχευμένα μέτρα και παρεμβάσεις ύψους 600 εκ. ευρώ έχει στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με ιδιαίτερη στόχευση στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, ώστε να αντιμετωπιστούν οι πληθωριστικές πιέσεις που παρατηρούνται τους τελευταίους μήνες, ενώ δεδηλωμένη είναι και η πρόθεση της να συνεχίσει τη στήριξη μέχρι και τη λήξη της θητείας της.

“Μόλις προχθές Τρίτη το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να επεκτείνει το μέτρο της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος για άλλους δυο μήνες, ενώ μέτρα ανακούφισης, λόγω της αύξηση των τιμών, λαμβάνονται και για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους κατοίκους ορεινών κοινοτήτων κ.ο.κ. “, καταλήγει.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.