Γεμάτη η ατζέντα της Επ. Νομικών-Εκκρεμούν πέραν των 100 νομοθετημάτων

Ενώπιον της ολομέλειας προς ψήφιση αναμένεται να τεθεί το νομοσχέδιο για την Σύσταση της Αρχής για πάταξη της Διαφθοράς στις 10 Φεβρουαρίου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Νίκος Τορναρίτης ανέφερε ότι το νομοσχέδιο θα βρεθεί για άλλη μια συζήτηση ενώπιον της Επιτροπής Νομικών και εξέφρασε την ευχή ότι όλοι θα υπερβούν εαυτούς και θα επιτευχθεί η ψήφιση στο τέλος της πολύ ισχυρής νομοθεσίας.

Εξάλλου στις 3 Φεβρουαρίου αναμένεται να οδηγηθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο που αφορά τη σύσταση των δύο νέων Δικαστηρίων, Εμποριοδικείου και Ναυτοδικείου.

Ο Νίκος Τορναρίτης ανέφερε ότι πρόκειται για μια μεγάλη μεταρρύθμιση, καθώς δεν νοείται απλά να λέγεται ότι η Κύπρος είναι περιφερειακό κέντρο προσέλκυσης επενδύσεων αλλά παράλληλα θα πρέπει να γίνονται και πράξεις που δείχνουν ότι η Κύπρος είναι κράτος δικαίου.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον κ. Τορναρίτη αναμένεται τροποποίηση του Συντάγματος για εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας στην εκδίκαση των υποθέσεων μόνο στα δύο νέα δικαστήρια εφόσον το αιτηθούν οι διάδικοι και με τη σύμφωνο γνώμη του Δικαστή.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Επιτροπής, γνωστοποίησε ότι ενώπιον της Επιτροπής εκκρεμούν πέραν των 100 νομοθετημάτων κάτι που οδηγεί την επιτροπή στην διεύρυνση του ωραρίου των συνεδριάσεων της.

Από την πλευρά του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου, ανέφερε ότι φαίνεται να υπάρχει κοινή συνισταμένη αναφορικά με τις εξουσίες της επιτροπής ωστόσο χρειάζεται όπως είπε, ακόμη λίγη συζήτηση για τη ρύθμιση των διατάξεων που αφορούν τον διορισμό της Επιτροπής.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.