Μερικά από τα μεγάλα φαβορί του 64ου διαγωνισμού της Eurovision, διαγωνίζονται απόψε στον δεύτερο ημιτελικό για την επιλογή δέκα ακόμη χωρών που θα συμμετάσχουν στον τελικό του Σαββάτου.

Στον ημιτελικό, η μετάδοση του οποίου θα αρχίσει στις 22.00 από το ΡΙΚ 1, συμμετέχουν 18 χώρες, η Αρμενία, η Ιρλανδία, η Μολδαβία, η Ελβετία, η Λετονία, η Ρουμανία, η Δανία, η Σουηδία, η Αυστρία, η Κροατία, η Μάλτα, η Λιθουανία, η Ρωσία, η Αλβανία, η Νορβηγία, η Ολλανδία, η Βόρεια Μακεδονία και το Αζερμπαϊτζάν.

Στη σκηνή του Τελ Αβίβ, ανεβαίνει απόψε το απόλυτο  φαβορί του διαγωνισμού που είναι η Ολλανδία με τον Duncan Laurence και το τραγούδι “Arcade” . Ανάμεσα στα μεγάλα φαβορί είναι επίσης η Σουηδία με τον John Lundvik και το “Too Late for Love” και η Ρωσία με τον Sergey Lazarev και το τραγούδι “Scream”.

Υπενθυμίζεται ότι η Κύπρος και η Ελλάδα είχαν διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης και εξασφάλισαν ήδη εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Οι Κύπριοι τηλεθεατές δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision, καθώς η Κύπρος δεν συμμετέχει σε αυτόν.