Πολλοί ήταν αυτοί που αρχικά είχαν ανησυχήσει όσο η Ομόνοια δεν εξέδιδε ανακοινώσεις για απόκτηση ποδοσφαιριστών.

Και είναι αλήθεια ότι από τη στιγμή που η ομάδα θα χρειαστεί διψήφιο αριθμό μεταγραφών, η ανησυχία ήταν λογική. Σιγά σιγά όμως οι ανακοινώσεις ήρθαν, ενώ έπονται και άλλες.

Επίσημα μέχρι στιγμής έχουν αποκτηθεί οι Τιάγκο και Λούφτνερ, ενώ υπάρχουν συμφωνίες με τους Λανγκ, Περέιρα και Ουζόχο. Ουσιαστικά ένα σημαντικό κομμάτι που είχε να κάνει με την άμυνα έχει ολοκληρωθεί.

Αν ολοκληρωθούν και οι εκκρεμούσες υποθέσεις, η Ομόνοια θα εντάξει στο δυναμικό της δύο κεντρικούς αμυντικούς, έναν ακραίο αμυντικό (δεξιά) και έναν τερματοφύλακα. Θέσεις στις οποίες υπήρχαν κενά.

Φυσικά δεν είναι μόνο αυτές που θα πρέπει να πληρωθούν. Για παράδειγμα, θεωρείται δεδομένο ότι θα αποκτηθεί και άλλος ένας κεντρικός αμυντικός (πιθανότατα κατάλογο β’), αφού υπάρχει και ο Κούσουλος στην τετράδα. Όπως επίσης και ακραίος αμυντικός που ν’ αγωνίζεται αριστέρα, όπου ήδη στην ομάδα είναι ο Μανρίκε (υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει η περίπτωση του Κορέια, αν και από τη Νέα Σαλαμίνα δήλωσαν ότι ο παίκτης δεν πωλείται). Στη μεσαία γραμμή επίσης υπάρχουν αρκετά κενά. Εκτός από τον Γκόμεθ δεν υπάρχει άλλος ποδοσφαιριστής από το περσινό ροστερ (εκτός και αν παραμείνει τελικά ο Κατελάρης).

Δεδομένα λοιπόν χρειάζονται τουλάχιστον τρεις ποδοσφαιριστές στη μεσαία γραμμή που να έχουν κυρίως αμυντικά χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζουμε ότι είναι και ο Κρις Μόντες που μπορεί να παίξει τον ρόλο του επιτελικού μέσου, αλλά και του ακραίου επιθετικού.

Από εκεί και πέρα στην επίθεση τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά γιατί υπάρχουν ποδοσφαιριστές. Κολοβός, Μαυρίας (αν προορίζεται για την επίθεση και όχι στην άμυνα), Νταρμπισάιαρ, Ραμίρεζ και Χριστοφή είναι οι λύσεις και σε αυτούς προστέθηκε ο Τιάγκο. Έστω και αν υπάρχουν λύσεις, υπάρχει η πιθανότητα να γίνει κίνηση για απόκτηση ακραίου επιθετικού που ν’ αγωνίζεται αριστερά αλλά και σέντερ φορ. Ο Νεόφυτος Λάρκου καθημερινά μαζί με τον Νορβηγό προπονητή Χένινγκ Μπεργκ αλλά και τους συνεργάτες του μελετούν διεξοδικά αρκετές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που βρίσκονται ανάμεσα στους υποψηφίους.

Μάλιστα οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι τις επόμενες ημέρες ίσως προκύψει νέα κάθοδος ποδοσφαιριστή στο νησί μας για τις τελικές υπογραφές.

Όπως δήλωσε και ο ίδιος ο αθλητικός διευθυντής της Ομόνοιας, θέλει η ομάδα να έχει ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ της πριν αυτή αναχωρήσει για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στο εξωτερικό.

Χρόνος ακόμα υπάρχει να γίνει πραγματικότητα αυτό που θέλουν οι Χένινγκ Μπεργκ και Νεόφυτος Λάρκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προτεραιότητα τη δεδομένη στιγμή αποτελεί η ολοκλήρωση συμφωνίας με ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή (αμυντικός μέσος).

Ήδη οι συζητήσεις μαζί του έγιναν και δεν αποκλείται τις επόμενες ημέρες να υπάρξει εξέλιξη.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα ή αύριο αναμένεται στο νησί μας ο Ούγγρος αμυντικός Άνταμ Λανγκ, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία απόκτησής του.