Γεν. Εισαγγελέας: Αθώος ο Πυρρίλης για την υπόθεση προσφορών σε παραλίες

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας αποφάνθηκε ότι δεν στοιχειοθετήθηκε οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα εναντίον του Δημάρχου Παραλιμνίου Θεόδωρου Πυρίλλη, συμπεριλαμβανομένου και της κατάχρησης εξουσίας, όσον αφορά τις καταγγελίες που έγιναν κατά του προσώπου του σε υπόθεση, που αφορά την προκήρυξη προσφορών από τον Δήμο Παραλιμνίου, για παροχή διευκολύνσεων σε σημεία παραλιών εντός των δημοτικών του ορίων, αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση του Δημάρχου.

Ο κ. Πυρίλλης αναφέρεται σε «καταγγελίες στην Αστυνομία εναντίον του» και σημειώνει πως η Αστυνομία με δική της ανακοίνωση «πληροφορεί ότι μετά από μελέτη του ανακριτικού φακέλου ο Γενικός Εισαγγελέας γνωμάτευσε ότι δεν στοιχειοθετήθηκε οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα συμπεριλαμβανομένου και της κατάχρησης εξουσίας».

Επίσης, «σε σχέση με τον ισχυρισμό της κακής σύνθεσης του Διοικητικού Οργάνου, δηλαδή της Επιτροπής Προσφορών, ο Γενικός Εισαγγελέας αποφάνθηκε ότι δεν είναι αστυνομικής φύσεως ζήτημα, εφόσον δεν προκύπτει εσκεμμένη ενέργεια με σκοπό το κέρδος, και το ζήτημα εμπίπτει στην σφαίρα του διοικητικού δικαίου».

Ακόμα «σε σχέση με το ζήτημα της μη εφαρμογής του Καν. 4(2)γ της ΚΔΠ 397/2013 (««αποδεδειγμένης πενταετούς τουλάχιστον πείρας στην παροχή διευκολύνσεων στη θαλάσσια περιοχή για την οποία θα υποβληθεί προσφορά»), ο Γενικός Εισαγγελέας αποφάνθηκε ότι για τον επίδικο κανονισμό δεν προκύπτει ζήτημα για την μη εφαρμογή του, αφού διαφορετικά θα θιγούν υποχρεώσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας που προκύπτουν με την επιβολή του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.