Γεν. Εισαγγελέας: Εξαιρετικός, πηγή έμπνευσης και γενναιότητας ο Αρχιεπίσκοπος

Âéâëßï óõëëõðçôÞñéùí ãéá ôçí åêäçìßá ôïõ Áñ÷éåðéóêüðïõ Êýðñïõ ×ñõóïóôüìïõ Â', ÉåñÜ Áñ÷éåðéóêïðÞ Êýðñïõ, Ëåõêùóßá 8 Íïåìâñßïõ 2022. ÊÕÐÅ/ÊÁÔÉÁ ×ÑÉÓÔÏÄÏÕËÏÕ

Τον χαρακτήρα του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β΄ εξήρε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Γιώργος Σαββίδης υπογράφοντας το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Μακαριοτάτου στην Αρχιεπισκοπή.

«Ήταν ένας εξαιρετικός και εντελώς διαφορετικός άνθρωπος, ήταν ένας οραματιστής, πιστός, ευσεβής, φιλάνθρωπος, όλα όσα θα ανέμενε κάποιος από τον ηγέτη της εκκλησίας μας αλλά την ίδια ώρα ήταν ένας ντόμπρος, ειλικρινής, γεμάτος ζωή, με πηγή έμπνευσης και γενναιότητας. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε την ασθένεια του καθώς και η δύναμη που έδειξε ήταν αξιοσημείωτη», είπε ο κ. Σαββίδης.

Είχα την τιμή, την χαρά και την ευλογία να τον γνωρίσω, συνέχισε, τόσο πριν από την περίοδο που ασχολήθηκα με τα κοινά όσο και μετά.

«Είχα την ευκαιρία να μοιραστώ τις σκέψεις του και πρέπει να πω όσο τον γνώριζες τόσο περισσότερο τον εκτιμούσες και τον αγαπούσες. Είναι μεγάλη απώλεια πρώτα απ΄ όλα για την Εκκλησία της Κύπρου, την Ιερά Σύνοδο, το ποίμνιο και την οικογένεια του. Θέλω με την ευκαιρία αυτή να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου σε όλους και εύχομαι καλό ταξίδι στην αιωνιότητα», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.