Γεν.Ελεγκτής για Hermes και Τύμπου: Να εφαρμόζεται η αρχή «no better no worst condition» (ηχητικό)

Πρέπει να συνυπολογιστούν τα κέρδη και οι απώλειες της Hermes από τη λειτουργία του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, δήλωσε ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, κληθείς να σχολιάσει τις αποζημιώσεις που παίρνει η εταιρεία.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο Γενικός Ελεγκτής ανέφερε ότι η παρέμβαση της υπηρεσίας γίνεται με βάση την πρόνοια που έχει βασιστεί στη λογική που αποτελεί τη θεμελιώδη αρχή της σύμβασης των αεροδρομίων «no better no worst condition», δηλαδή που υπονοεί ότι η εταιρεία να μην υποστεί ζημιά αλλά ούτε και να βρεθεί σε καλύτερη θέση που αρχικά πίστευε.


Πρέπει, ανέφερε, να ληφθούν υπόψη δυο δεδομένα: ότι η συγκεκριμένη πρόνοια εισήχθη όχι λόγω της παράνομης λειτουργίας του αεροδρομίου της Τύμπου αλλά λόγω της διάνοιξης των οδοφραγμάτων και δεύτερο ότι πρέπει να τυγχάνει σεβασμού η αρχή «no better no worst condition».

Οπότε, πρόσθεσε, η Ελεγκτική Υπηρεσία είπε ότι πρέπει να συνυπολογιστεί τι γίνεται με τους χιλιάδες Ισραηλίτες που έρχονται μέσω Λάρνακας και κάνουν διακοπές στα κατεχόμενα, οπότε η Hermes τους έχει, επειδή τα οδοφράγματα είναι ανοικτά.

Επίσης, πρόσθεσε, το ίδιο ισχύει και για τους Τ/κ οι οποίοι πετούν μέσω Λάρνακας.


Αυτά τα δυο φαινόμενα, πρόσθεσε, λειτουργούν εξισορροπητικά και καθώς οι απαιτήσεις της εταιρείας προς το κράτος για αποζημιώσεις αυξάνονται, θα πρέπει συνυπολογιστούν.

Όλα όσα ανέφερε ο Γενικός Ελεγκτής στο ηχητικό(28:10): 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.