Γενική απεργία 14 συνδικάτων την Παρασκευή στα κατεχόμενα

Την γενική απεργία σε όλους τους κλάδους της οικονομικής ζωής στα κατεχόμενα, αποφάσισαν για την ερχόμενη Παρασκευή, 1η Απριλίου, 14 συντεχνίες του ευρύτερου «δημόσιου» και ιδιωτικού τομέα.

Στην κοινή δήλωση που υπογράφει ο πρόεδρος της μεγαλύτερης συντεχνίας «δημοσίων» υπαλλήλων ΚΤΑΜS, Γκιουβέν Μπενγκιχάμ αναφέρεται ότι μεθαύριο Τετάρτη, 30 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα, θα στήσουν «τσαντίρι ενάντια στις αυξήσεις» έξω από το «πρωθυπουργικό» γραφείο και θα οργανώνουν με την στήριξή της κοινωνίας των πολιτών και του κόσμου, την παναπεργία της 1ης Απριλίου.

Στην γραπτή δήλωση του κ. Μπενγκιχάν αναφέρεται ότι η πολιτική των αυξήσεων συνεχίζεται ενώ ο «πρωθυπουργός» δεν έχει απαντήσει στα αιτήματα και τις προτάσεις τους για εξεύρεση πόρων με στόχο την προστασία της αγοραστικής δύναμης του «λαού» και η «κυβέρνηση» ΚΕΕ – ΔΚ – ΚΑ σέρνει μισθωτούς, συνταξιούχους και χαμηλά εισοδήματα στην φτώχεια.

Η απόφαση, προσθέτει, για την παναπεργία λήφθηκε σε κοινή συνάντηση των συντεχνιών σήμερα και σε περίπτωση που η «κυβέρνηση» συνεχίσει την στάση της «θα συνεχίσουμε αυξάνοντας τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις μας».

Την κοινή δήλωση υπογράφουν οι συντεχνίες των «δημοσίων» υπαλλήλων KTAMS και KAMUSEN, των εκπαιδευτικών KTÖS και KTOEÖS, οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο «δημόσιο τομέα», HAK-SEN, GÜÇ-SEN, KOOP-SEN, VERGİ-SEN, MEMUR-SEN, ADA-SEN, HÜR-İŞ οι «δημοτικοί» υπάλληλοι BES, και οι συντεχνίες εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα TÜRK-SEN και DEV İŞ.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.