Γενική απεργία «δημοτικών υπαλλήλων» στα κατεχόμενα – Διαμαρτύρονται για μεταρρύθμιση Τ.Α

Κλειστοί είναι οι «δήμοι» στα κατεχόμενα σήμερα και οι υπάλληλοί τους πραγματοποιούν γενική απεργία και εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Λευκωσία, ενάντια στο «νομοσχέδιο» της «κυβέρνησης» για την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, τρεις συντεχνίες, των εργαζομένων στους «δήμους», η DEV-İŞ και η συντεχνία TÜRK GENEL İŞ της Αμμοχώστου πραγματοποιούν την εκδήλωση διαμαρτυρίας με πορεία προς τη «βουλή» σήμερα, θεωρώντας ότι το «νομοσχέδιο», «ανοίγει το δρόμο για να χάσουμε τις δουλειές μας».

Μπροστά στη «βουλή» τους διαμαρτυρόμενους βγήκαν και χαιρέτισαν ο πρόεδρος και «βουλευτές» του ΡΤΚ, ο πρόεδρος και «βουλευτές» του ΚΛ.

Την πορεία στήριξαν οι πρόεδροι των συντεχνιών των Τ/κ καθηγητών KTOEÖS, των «δημοσίων υπαλλήλων» KTAMS και των εργαζομένων στον Τύπο, Basın-Sen.

Ο πρόεδρος της συντεχνίας «δημοτικών υπαλλήλων» ΒΕS, Μουσταφά Γιαλίνκαγια ανέφερε έξω από την «βουλή» ότι δίνουν περιθώριο μέχρι την Παρασκευή στην «κυβέρνηση» να αποσύρει το επίμαχο «νομοσχέδιο». Αλλιώς, πρόσθεσε, «θα επιστρέψουμε δριμύτεροι. ‘Η θα το αποσύρουν ή θα αποσυρθούν αυτοί».

Το «νομοσχέδιο» προβλέπει μείωση του αριθμού των «δήμων» στα κατεχόμενα και οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι αφήνει αβέβαιο το μέλον των χιλιάδων «δημοτικών υπαλλήλων».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.