Γενική προειδοποιητική απεργία αύριο στα κατεχόμενα για την ενοποίηση των «δήμων»

Οι τουρκοκυπριακές συντεχνίες που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στους «δήμους» στα κατεχόμενα, θα πραγματοποιήσουν αύριο γενική προειδοποιητική απεργία και διαδήλωση μπροστά από τη «βουλή».

Σύμφωνα με την «Κίμπρις Ποστασί», η DEV-İŞ, η BES, «ένωση δημοτικών εργαζομένων», όπωςε και η «Türk Genel-İŞ Αμμοχώστου» θα πραγματοποιήσουν αύριο γενική προειδοποιητική απεργία και διαδήλωση μπροστά από το κτίριο της «βουλής», ζητώντας να αποσυρθεί και να γίνει ξανά συζήτηση για το «νομοσχέδιο» για την ενοποίηση των «δήμων».

Ο πρόεδρος της «DEV-İŞ», Κοράλ Ασιάμ δήλωσε ότι ζήτησαν να αποσυρθεί εκ νέου το σχέδιο «νόμου» για τους «δήμους» και να τύχει τροποποίσης λαμβάνοντας υπόψη τα κύρια προβλήματα των «δήμων», χωρίς να αγνοούνται τα επιστημονικά κριτήρια και το «σύνταγμα».

«Η κυβέρνηση, αγνοεί ότι για τα κύρια προβλήματα στους δήμους, οι οποίοι έχουν φτάσει σε μη βιώσιμη κατάσταση, ευθύνεται ο κακός, κομματικός και λαϊκίστικος τρόπος διαχείρισης και προσπαθεί να κρύψει ότι η κύρια πηγή των οικονομικών προβλημάτων είναι η μεταφορά των δημοτικών πόρων στο θησαυροφυλάκιο».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.