Γενικός Ελεγκτής: Στη διάθεση της Αστυνομίας οι εκθέσεις για τις πολιτογραφήσεις

Με ανακοίνωσή της η Ελεγκτική Υπηρεσία, ενημερώνει πως ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας. Όπως αναφέρεται στην ανοικοίνωση, ο Γενικός Ελεγκτής «τον ενημέρωσε ότι, εφόσον όπως έχει ανακοινωθεί επίκειται η έναρξη ανακριτικού έργου ως προς το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων που σχετίζονται με τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις στο πλαίσιο του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, και επειδή η Ελεγκτική Υπηρεσία έχει διεξαγάγει αριθμό ελέγχων σχετικά με τέτοιες πολιτογραφήσεις, θεωρούμε καθήκον της Υπηρεσίας να θέσει στη διάθεση της Αστυνομίας τις εκθέσεις και το ογκώδες υποστηρικτικό υλικό προς υποβοήθηση του έργου των ανακριτών».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, η Νομική Υπηρεσία έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία για έναρξη ανακριτικού έργου, σε σχέση με την ενδιάμεση έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής, για τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις.

Στην ανακοίνωση της, η Νομική Υπηρεσία, ενημέρωσε ότι αυτούσια η ενδιάμεση έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής που συστάθηκε για διερεύνηση των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών από το 2007-17.8.2020 καθώς και τα τεκμήρια που τη συνοδεύουν, παραδόθηκαν στην Αστυνομία.

Παράλληλα, η ανακοίνωση σημείωνε πως θα ξεκινήσει ανακριτικό έργο, για διαπίστωση τυχόν διάπραξης ποινικών αδικημάτων, εκεί κι όπου, σύμφωνα με την ενδιάμεση έκθεση, ενδείκνυται.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.