Γεωργία Τσαλακού: Με την ψήφο μας στηρίζουμε δυνάμεις που απέδειξαν πως αγωνίζονται για το λαό και τον τόπο

«Με την ψήφο μας εναντιωνόμαστε απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς, φτωχοποίησης, εξαθλίωσης και δυναμώνουμε παράλληλα τη φωνή της πολιτικής δύναμης που βρίσκεται τόσα χρόνια στο πλάι του εργάτη, του αγρότη, του φοιτητή, του συνταξιούχου, της γυναίκας», τονίζει σε συνέντευξή της στη «Χ» η υποψήφια βουλευτής του ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις στην επαρχία Αμμοχώστου, δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος Λύσης, Γεωργία Τσαλακού.

Συνέντευξη στον Ειρηναίο Πίττα

Πώς πήρατε την απόφαση να κατέλθετε υποψήφια βουλευτής;
Μπορεί να ακουστεί τετριμμένο, όμως η απόφασή μου να κατέλθω υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές πάρθηκε μετά από πολλή σκέψη και προβληματισμό, γιατί σίγουρα μια τέτοια απόφαση δεν μπορεί να είναι επιπόλαια, καθώς θα πρέπει να υπάρχει αντίληψη της ευθύνης που καλείσαι να αναλάβεις. Αφού διεξήλθαμε των δημοκρατικών διαδικασιών που προβλέπει το ΑΚΕΛ, έχω την τιμή να είμαι μια από τους 11 υποψηφίους του ΑΚΕΛ για την επαρχία Αμμοχώστου. Η βαθιά πεποίθησή μου ταυτόχρονα για συμμετοχή στους συλλογικούς αγώνες για ένα καλύτερο αύριο, διευκόλυνε την απόφασή μου για συμμετοχή και σε αυτόν τον αγώνα.

Αρκετοί συνομήλικοί σας υποψήφιοι προβάλλουν τη νεαρή ηλικία τους ως λόγο για να τους ψηφίσει κάποιος. Θεωρείτε την ηλικία σας «προσόν»;
Ένα συνονθύλευμα παλαιού και νέου έχει πάντοτε καλύτερα αποτελέσματα, συνεπώς μπορεί να είναι προσόν το νεαρό της ηλικίας αναφορικά με την παρουσίαση νέων ιδεών και αμεσότητας στην επίλυση προβλημάτων των νέων και κατ’ επέκταση στην προσέλκυση των νέων να προσέλθουν στην κάλπη. Ωστόσο, την ίδια ώρα αποτελεί μεγάλο προσόν και η εμπειρία. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο όπως τα δύο αυτά στοιχεία συνυπάρχουν και συνεργάζονται.


Πώς φιλοδοξείτε να πείσετε τους ψηφοφόρους να κατέλθουν στην κάλπη, δεδομένου ότι η απαξίωση των κομμάτων βρίσκεται σε έξαρση;
Τα σκάνδαλα διαφθοράς και διαπλοκής που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας δυναμώνουν την απαξίωση του κόσμου απέναντι στους πολιτικούς. Μας έχει δοθεί, ωστόσο, ένα σημαντικό δικαίωμα μετά από αγώνες για να εναντιωνόμαστε απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς, φτωχοποίησης, εξαθλίωσης και το δικαίωμα αυτό δεν είναι άλλο από την ψήφο, την οποία και πρέπει να χρησιμοποιούμε απέναντι σε τέτοιες πολιτικές και να στηρίζουμε, την ίδια ώρα με αυτήν, πολιτικές δυνάμεις που απέδειξαν όλα αυτά τα χρόνια πως αγωνίζονται για το λαό και για τον τόπο. Με την ψήφο μας δυναμώνουμε τη φωνή αυτής της πολιτικής δύναμης που βρίσκεται τόσα χρόνια στο πλάι του εργάτη, του αγρότη, του φοιτητή, του συνταξιούχου, της γυναίκας, που δεν μπορείς να μην ιχνηλατήσεις τη φωνή της πίσω από κάθε φιλολαϊκή κοινωνική αλλαγή και κατάκτηση. Η πολιτική αυτή δύναμη δεν είναι άλλη από το ΑΚΕΛ.

 

Με καταγωγή από τη Λύση και ενεργή συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο, σας προβληματίζει η υποβάθμιση του κυπριακού προβλήματος από τον κόσμο;
Το τελευταίο διάστημα ο κόσμος ένεκα της πανδημίας έχει θέσει άλλα θέματα ως προτεραιότητά του, όπως είναι η υγεία του, η επιβίωσή του, οι θέσεις εργασίας και ως εκ τούτου παραμερίστηκε από τις συζητήσεις το κυπριακό πρόβλημα. Αναμφίβολα, ωστόσο, το Κυπριακό, ιδιαίτερα σήμερα, δεν πρέπει να παραγκωνιστεί και θα πρέπει όλοι να δείξουμε πως αγωνιζόμαστε για μια δίκαιη βιώσιμη και λειτουργική λύση. Η υποβάθμιση του Κυπριακού μόνο τραγικές συνέπειες θα έχει για εμάς και τις επόμενες γενιές, γι’ αυτό και τώρα είναι η ώρα να απαιτήσουμε λύση του Κυπριακού, για να επέλθει η ειρήνη και η επανένωση του νησιού μας.

· Έχοντας άμεση επαφή με τη νεολαία, ποιες πιστεύετε ότι είναι σήμερα οι κυριότερες ανησυχίες της, οι οποίες πρέπει να έρθουν στο προσκήνιο;
Επικρατεί μια λανθασμένη εντύπωση ότι η νέα γενιά είναι αποστασιοποιημένη και δεν ενδιαφέρεται για τα κοινά και για τα καθημερινά προβλήματα. Ωστόσο στις συζητήσεις των νέων ακούς να συζητούν με προβληματισμό το θέμα της στέγασής τους. Ένα θέμα που ταλανίζει σε μεγάλο βαθμό τον νέο που επιθυμεί να αποκτήσει μια στέγη, όμως δεν του το επιτρέπει η αγορά, το τραπεζικό σύστημα, οι συνθήκες. Οι νέοι την ίδια ώρα αγωνιούν για την επαγγελματική τους αποκατάσταση βλέποντας να δουλεύουν με μισθούς πείνας και οι πλείστοι ανασφάλιστοι. Περαιτέρω, σε πρόσφατη συνάντηση που είχαμε με οργανώσεις νεολαίας, διαπιστώσαμε για ακόμη μια φορά την έγνοια και την ανησυχία των νέων για την επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.