Γεωργίου: Η Εύα Καϊλή είναι η κορυφή του παγόβουνου – Στην Κύπρο Γεν. και βοηθός Εισαγγελέας βάζουν στο συρτάρι υποθέσεις

Η Εύα Καϊλή δεν είναι η κορυφή του παγόβουνου τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου. Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ έκανε λόγο για φυτώριο ανάδειξης σκανδάλων και συστημικό σύστημα που επιτρέπουν την ανάπτυξη τέτοιων θλιβερών φαινομένων. Επισήμανε ότι κάποιοι άνθρωποι ανακυκλώνονται και προβάλουν το ευρωπαϊκό όραμα, αλλά την ίδια στιγμή το υποσκάπτουν κατά κόρον, απαξιώνουν την πολιτική και ενισχύουν ακραίες καταστάσεις.

Ο κ. Γεωργίου υπενθύμισε ότι πριν την περίπτωση της κ. Καϊλής ήταν τα pandora papers όπου αναδείχθηκαν ονόματα υπουργών, πρωθυπουργών και προέδρων που συμμετείχαν σε πάρτυ διαφθοράς, ενώ αναφέρθηκε και σε άλλες περιπτώσεις, όπως της πρώην Ολλανδής επιτρόπου για θέματα ανταγωνισμού που επί θητείας της είχε και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Επίσης ο κ. Γεωργίου τόνισε ότι 15.000 λομπίστες έχουν νομιμοποιηθεί, μπαίνουν στο ευρωκοινοβούλιο και αποτυπώνουν τα συμφέροντά τους σε νομοθεσίες. Σημείωσε ότι στο μητρώο διαφάνειας στο οποίο δηλώνει την επαφή του ο ευρωβουλευτής με λομπίστα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει αφαιρέσει τον εαυτό του από αυτή την υποχρέωση. Κατηγόρησε επίσης την πρόεδρο της Κομισιόν για το γεγονός ότι χαμηλώνει τα φώτα στο ευρωκοινοβούλιο για εξοικονόμηση ενέργειας, την ώρα που η ίδια ελέγχεται για το ζήτημα των εμβολίων και τον τρόπο που έκλεινε τα συμβόλαια με τις μεγάλες εταιρείες.

Ο κ. Γεωργίου επισήμανε ότι οι αλλαγές πρέπει να γίνουν εκ βάθρων, παρόλο που εξέφρασε αμφιβολία ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση. Υπέδειξε ότι ίσως χρειάζεται εξωτερικός έλεγχος από αδιάφθορα σώματα ή θεσμούς μαζί με αυξημένους εσωτερικούς ελέγχους που πρέπει να θεσπιστούν από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Ακόμα είπε ότι η αριστερά ζήτησε χθες να γίνει ψήφισμα για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ, λέγοντας πως υπήρξε άρνηση από την ομάδα των σοσιαλιστών.

Παράλληλα ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε και στα σκάνδαλα στην Κύπρο όπως συνεργατισμός, χρυσά διαβατήρια και κατασκοπευτικό βαν. Επισήμανε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας και βοηθός Γενικός Εισαγγελέας βάζουν στο συρτάρι τα σκάνδαλα ενώ σημείωσε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης κουνάει το δάκτυλο προς τον πρόεδρο της Αρχής Κατά της Διαφθοράς για έλεγχο, από τη στιγμή που προ ημερών ψηφίστηκαν οι κανονισμοί για τη λειτουργία της και δεν ήταν εφικτό να ξεκινήσει ο έλεγχος.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy