Γεωργίου: Θα συνεχίσω τις προσπάθειες για περαιτέρω θωράκιση της έκθεσης για τα λογισμικά κατασκοπείας

Ως Αντιπρόεδρος της Διερευνητικής Επιτροπής για τα λογισμικά PEGASUS θα συνεχίσει τις προσπάθειες για περαιτέρω θωράκιση της έκθεσης που έχει προτείνει η εισηγήτρια, ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ και της πολιτικής ομάδας Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γιώργος Γεωργίου. Ως σκιώδης εισηγητής της Ομάδας της Αριστεράς, για την Έκθεση Προόδου για την Τουρκία, θα εστιάσουν στην ανάγκη υλοποίησης των κυπρογενών της υποχρεώσεων και την εξάσκηση πίεσης για επανέναρξη των συνομιλιών στην βάση της ΔΔΟ, είπε.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ για τις προτεραιότητές του αυτό το διάστημα όσον αφορά τις δραστηριότητές του στο ΕΚ, ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι, διανύοντας ήδη το δεύτερο μισό της θητείας του ως Ευρωβουλευτής επικεντρώνεται στις αρχικές του προτεραιότητες, αλλά την ίδια στιγμή εγκύπτει και σε νέες με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις. Αυτές αφορούν ζητήματα που σχετίζονται με την πανδημία, τη διαφθορά «και το κρίσιμο ζήτημα των παρακολουθήσεων που δυστυχώς τους τελευταίους μήνες πληγώνουν καταλυτικά το κύρος των ευρωπαϊκών θεσμών», ανάφερε.

Σημείωσε ακόμη, ότι, μέσα από την συμμετοχή του στις Επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων και Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για να επέλθουν θεμελιακές αλλαγές στην Ένωση. «Μετατρέποντας την σε μια αξιόπιστη δύναμη στο παγκόσμιο γίγνεσθαι που θα επιλέγει την ειρήνη και όχι την ρήξη και προωθώντας αναπτυξιακές πολιτικές, για καταπολέμηση της φτώχειας, για δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα για τους νέους, για πραγματική ισοτιμία των φύλων, για προστασία του περιβάλλοντος, για κοινωνική δικαιοσύνη και ειρήνη», ανέφερε.

«Η παρουσία μας στην πολιτική μας ομάδα είναι καθοριστική. Εξ ου και μας έχουν εμπιστευτεί να συμμετέχουμε σε πολύ σημαντικές επιτροπές, οι οποίες αποφασίζουν για κρίσιμα ζητήματα, όπως η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, η εξωτερική πολιτική της Ένωσης, η ευρωπαϊκή στρατηγική για την Ενέργεια, το Περιβάλλον και η Υγεία», είπε ακόμη.

Στο πλαίσιο της Επιτροπής Εξωτερικών, σημείωσε, θα αρχίσουν, πολύ σύντομα, την επεξεργασία της Έκθεσης Προόδου για την Τουρκία. Πρόσθεσε ότι, ως σκιώδης εισηγητής της Ομάδας της Αριστεράς, θα εστιάσουν στην ανάγκη υλοποίησης των κυπρογενών της υποχρεώσεων και την εξάσκηση πίεσης για επανέναρξη των συνομιλιών στην βάση της ΔΔΟ.

Στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας θα εστιάσουν στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας, είπε, «η οποία έχει διαβρώσει τον κοινωνικό ιστό των ευρωπαϊκών κρατών, ενώ παράλληλα θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε τροπολογίες για την προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής».

Ο κ. Γεωργίου, είπε ακόμη, ότι, ως Αντιπρόεδρος της Διερευνητικής Επιτροπής για τα λογισμικά PEGASUS θα συνεχίσει τις προσπάθειες για περαιτέρω θωράκιση της έκθεσης που έχει προτείνει η εισηγήτρια. «Πρόκειται για ένα ζήτημα που μας αφορά άμεσα αφού οι αναφορές και πληροφορίες για λειτουργία εταιρειών που παρέχουν και εξάγουν από την Κύπρο παράνομα λογισμικά καθώς και η διασύνδεση της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις παρακολουθήσεις στον ελλαδικό χώρο, έχουν πλέον επιβεβαιωθεί», ανέφερε.

Ανέφερε ακόμη, ότι, θα δώσουν συνέχεια στις προσπάθειες της Λευκωσίας για εναρμόνιση της Κύπρου με την ευρωπαϊκή οδηγία για κατάργηση των καταχρηστικών ρητρών και προστασία του δικαιώματος στη στέγη καθώς και για την περαιτέρω αύξηση του κοινοτικού προϋπολογισμού του 2023 για τον παιδιατρικό καρκίνο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy