Γερμανία: Ήρθη η απαγόρευση διαδηλώσεων στο Χαϊντενάου

Το γερμανικό ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο ήρε τελικά σήμερα την απαγόρευση που επιβλήθηκε χθες στις διαδηλώσεις που επρόκειτο να διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο στην πόλη Χαϊντενάου της Σαξονίας (ανατολική Γερμανία), όπου την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκαν συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και στην ακροδεξιά κοντά σε ένα κέντρο προσφύγων.

Η απόφαση της ανώτατης δικαστικής αρχής στην Καρλσρούη (νοτιοδυτική Γερμανία) αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο μέχρι τώρα σε μία παλινδρόμηση της γερμανικής δικαιοσύνης από χθες για το θέμα αυτό.

Αρχικά ένα δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση των τοπικών αρχών της Σαξονίας να απαγορεύσουν τις δημόσιες συγκεντρώσεις στη Χαϊντενάου επειδή έκριναν πως οι δυνάμεις της αστυνομίας δεν θα ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επεισόδια.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και υποστηρικτές της ακροδεξιάς που ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα του νεοναζιστικού κόμματος NPD και διαδήλωσαν κατά ενός κέντρου υποδοχής προσφύγων.

Χθες βράδυ, εφετείο επανέφερε την απαγόρευση των διαδηλώσεων στη Χαϊντενέου, απόφαση η οποία ακυρώθηκε σήμερα από το Δικαστήριο της Καρλσρούης. Χθες το απόγευμα, σε μία “Γιορτή καλωσορίσματος των προσφύγων” που διοργανώθηκε στη Χαϊντενάου με πρωτοβουλία της οργάνωσης “Αντιναζιστική Συμμαχία” έλαβαν μέρος, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, δεκάδες ακτιβιστές κατά του φασισμού οι οποίοι διένειμαν ρούχα και τρόφιμα στους περίπου 250 πρόσφυγες του κέντρου.

Η χθεσινή νύχτα ήταν ήρεμη στο σημείο και καμία άλλη συγκέντρωση είτε υπέρ είτε εναντίον των μεταναστών δεν προβλέπεται να διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο. `Επειτα από κάλεσμα της “Αντιναζιστικής Συμμαχίας”, το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί διαδήλωση στη Δρέσδη, πρωτεύουσα της Σαξονίας.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.