Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Γερμανία δεν έχει αποκαλύψει όλα τα όπλα που έχει αποστείλει στην Ουκρανία

Το Βερολίνο έχει επιλέξει να μην αποκαλύψει όλα τα όπλα που έχει αποστείλει για να υποστηρίξει την Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη η Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ, προσθέτοντας ότι η Γερμανία θα βοηθήσει το Κίεβο στη συντήρηση πιο προηγμένων οπλικών συστημάτων που μπορεί να αγοράσει και στην εκπαίδευση των στρατιωτών στη χρήση τους.

“Έχουμε παραδώσει αντιαρματικούς πυραύλους, Stingers και άλλα πράγματα για τα οποία δεν έχουμε μιλήσει ποτέ δημοσίως, ώστε αυτές οι παραδόσεις να μπορέσουν να γίνουν γρήγορα”, σημείωσε η Μπέρμποκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Ρίγα μαζί με τον Λετονό ομόλογό της.

Σε ερώτηση αν η Γερμανία θα έστελνε το σύστημά της πυροβολικού Panzerhaubitze 2000 –το οποίο σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς χρειάζεται η Ουκρανία για να μπορέσει να αντεπιτεθεί στις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή του Ντονμπάς, η Μπέρμποκ απάντησε ότι η Γερμανία θα εκπαίδευε τους στρατιώτες του Κιέβου στη χρήση και συντήρηση πιο προηγμένων συστημάτων τα οποία μπορεί να εξασφαλίσει από άλλες συμμαχικές χώρες ή να αγοράσει.

“Αν εταίροι παραδώσουν πυροβολικό το οποίο εμείς δεν μπορούμε πλέον να παραδώσουμε, θα βοηθήσουμε με την εκπαίδευση και την συντήρηση”, δήλωσε η Μπέρμποκ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζει νέα μέτρα για να εμποδίσει τη Ρωσία να παρακάμψει τις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε παράλληλα ο Λετονός Υπουργός Εξωτερικών Έντγκαρς Ρίνκεβιτς.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.